Kaos i träningsmatchen – spelare fördes till akuten

Träningsmatchen mellan Hägerstad och Stjärnorp blev händelserik på många sätt. Det sportsliga hamnade dock i skymundan för en situation som utspelade sig i början på den andra halvleken. "Deras spelare vände sig om och delade ut en kanonsmäll", säger Hägerstads Jesper Wahlström.

Genrebild.

Genrebild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Fotboll2020-05-04 18:30

I helgen gjorde Hägerstads IF något som är väldigt sällsynt i dessa tider – spelade en fotbollsmatch. Laget mötte Stjärnorp på bortaplan i en träningsmatch som slutade 2–2. Men efterspelet handlade knappast om att matchen spelades eller hur det gick. I början på andra halvlek fick en Hägerstadspelare föras till akuten efter att en spelare i Stjärnorp delat ut ett knytnävsslag mot honom.
 

Jesper Wahlström i Hägerstads IF berättar:
– Han (spelaren i Stjärnorp) fick ett totalt hjärnsläpp. Det var en duell där vår spelare blev av med bollen och sedan jagade efter. Då stannade deras spelare helt plötsligt upp, vände sig om och delade ut en kanonsmäll. Det började blöda riktigt rejält och vi fick köra honom till akuten, säger Wahlström och fortsätter:
– Jag pratade med vår spelare och han kände sig lite bättre idag (läs måndag). De på akuten trodde inte att synen skulle påverkas men de var inte helt säkra. Ögat såg väldigt otäckt ut.

Tumult utbröt efter den situationen men efter några minuter kom spelet igång igen. Spelaren som delade ut slaget togs av planen.
– De i Stjärnorp skämdes och har ringt och bett om ursäkt, förklarar Wahlström.
Hur hanterade era spelare situationen?
– Grabbarna skötte sig bra. Det blev väl lite brottning där men inte mer än så. Deras spelare fick ju fly ganska kvickt efter hans slag. Det var tråkigt att det hände och tog bort lite av glädjen samtidigt som det gav oss lite extra tändvätska.

Matchen då? Jo, Hägerstad tog ledningen genom Jonas Karlsson i den första halvleken innan hemmalaget kvitterade till 1–1 innan paus. I den andra halvleken satte Akram Karam 2–1 och HIF såg ut att gå mot en rättvis seger. Då kom 2–2-målet från Stjärnorp.
– Deras spelare stod säkert fem meter offside där, menar Wahlström.

Slutresultatet skrevs också till 2–2 och bortsett från kaoset i början på den andra halvleken var man ändå nöjda i Hägerstadlägret.

Matchen följdes även av ett 30-tal personer i publiken.
– Alla var utplacerade så de inte stod alldeles för nära varandra. Jag tycker inte att det är någon fara med att ta 50 personer (förbudet mot allmänna sammankomster gäller för fler än 50 personer) heller så länge alla tänker sig för, avslutar Jesper Wahlström.

Kaos utbröt i träningsmatchen mellan Hägerstad och Stjärnorp.
Kaos utbröt i träningsmatchen mellan Hägerstad och Stjärnorp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!