Kisa tittar på en långsiktig tränarlösning

Kisa BK kommer spela i division 4 nästa säsong och det kommer man göra med en ny tränare. Ett par alternativ finns och man hoppas kunna presentera ett namn inom de närmsta veckorna. "Det är inte omöjligt", säger Robert Wass i Kisa BK:s sportgrupp.

Robert Wass i Kisa BK:s sportgrupp vill ha en långsiktig lösning när man ska rekrytera en ny tränare

Robert Wass i Kisa BK:s sportgrupp vill ha en långsiktig lösning när man ska rekrytera en ny tränare

Foto: Arkiv

Fotboll2023-10-02 18:00

Alberis Da Silva kommer att lämna Kisa BK efter den misslyckade säsongen i trean. Rekryteringen är i full gång och klubben vill i nuläget inte avslöja något namn. 

– Jag är nöjd med de kandidaterna vi har, säger Robert Wass. 

De flesta lagen som trillar ner i seriesystemet vill gärna ta sig tillbaka så snabbt som möjligt. Men den inställningen vill inte Kisa BK gå in med i division 4 – utan tittar mer på att bygga någon långsiktigt med den nya tränaren.

– Det kommer inte bli någon hetsjakt tillbaka till trean. Det kommer handla mycket om kontinuitet och vi kommer behöva hitta ett lugn i gruppen. Det kommer finnas ett långsiktigt tänk och inte bara någon ettårslösning på tränarfronten. Prio ett för oss är att hitta någon som kommer funka med gruppen. 

När tror ni att det kan bli klart?

– Kanske om en eller två veckor. Vi får se, det är inte omöjligt att vi har ett namn klart då. 

Hur kommer ni tänka kring lagbygget?

– Vi kommer förändra lagbygget en hel del och vi kommer inte jobba internationellt på samma sätt. Det blir inga nya brassar. 

Vad var det som gick snett den här säsongen?

– Det kollektiva spelet bakåt höll inte och försvarsmässigt var vi inte bra. Vi släppte in för många billiga mål. 

• Vad vår tidning erfar så har Kisa BK en tränare som är högaktuell; nämligen Alexander Holmberg. Han har varit assisterande i KBK under hösten.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!