Kisa BK lånar in mittback

Tre raka förluster och några jobbiga skador har fått Kisa BK att agera.

Foto: Johansen, Carina

FOTBOLL2018-05-12 14:00

Till söndagens hemmamatch mot Sturefors har KBK lånat in Dennis Runeson, 26 år, från Rimforsa IF.

– Vi är i behov av en lite mer rutinerad mittback med bra tillslag. Så jag ringde Rimforsa och frågade om de kunde hjälpa oss. Allt löste sig på tre minuter. Det var jäkligt snyggt gjort av dem, säger KBK-tränaren Morgan Wass.

Hur länge gäller lånet?

– Det har vi inte bestämt. Dennis ska spela med oss tills vidare, men Rimforsa har möjlighet att kalla tillbaka honom när de vill.

Kisa BK har fått en blytung start på säsongen med tre klara förluster: 0–5 mot Örtomta, 1–3 mot Tallboda och 1–4 mot Stegeborg.

– Det låter värre än vad det är. Killarna har jobbat som svin hela tiden och förtjänat bättre resultat. Problemet är att vi har blivit hårt straffade under våra svackor i matcherna. Där har orutinen lyst igenom, säger Morgan Wass.

Han känner ingen oro.

– Nej, det kommer vända. Det är fortsatt mycket folk på träningarna och vi jobbar åt samma håll. Alla vill utvecklas.

Även söndagens motståndare Sturefors har inlett säsongen knackigt. Med andra ord är helgens match på Kisa IP mycket viktig.

Kisas startelva

Gustav Fållby – Casper Härnström, Albert Svensson, Dennis Runeson, Anton Fållby – Jesper Wass, Magnus Johansson, Edwin Andersson - Alex Pihl, Patrik Karlsson, Masud Muhiyadin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!