Kisa riskerar tappa poäng: "Klantigt"

Kisa BK slåss för att klara kontraktet i division 3-fotbollen – och nu riskerar klubben bestraffning efter att ha använt en obehörig spelare.

Kisa BK riskerar bestraffning i fotbollstrean.

Kisa BK riskerar bestraffning i fotbollstrean.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-09-06 17:05

– Det är djupt olyckligt. Ett beklagligt misstag som inte är gjort i någon illvilja. Det är bara att slicka såren och ta lärdom av det här, säger Morgan Wass, vice ordförande i Kisa.

Anmälan har skickats in på grund av att Kisa under säsongen har använt en spelare som inte är behörig att spela i division 3, som är en förbundsserie. 

– Vi har inte varit medvetna om det här, vi skulle aldrig chansa med en sådan sak. Vi har haft en situation tidigare under säsongen där klubben försökte att registrera Vinícius Rodrigues, men på grund av nekat arbetstillstånd har det inte blivit något spel.

Nu utreder Svenska Fotbollsförbundet ärendet.

– Det första vi måste stämma av är om den har kommit in inom tidsramen för anmälan om obehörig spelare, vilket är fem dagar sedan spelad match. Därefter lämnar vi över ärendet till vår tävlingskommitté, Nicklas Brunlöf på Svenska Fotbollsförbundet.

Vad kan straffet bli?

– Allt från att laget tilldelas en förlust till böter.

Om den inte har kommit in inom tidsramen, anses anmälan som ogiltig då?

– Jag vet faktiskt inte om tävlingskommittén väljer att gå vidare med en sådan skrivelse.

Kisa ligger på en åttonde plats i tabellen med tre matcher kvar att spela. Ett beslut kring anmälan förväntas att tas i slutet på veckan.

– På ren svenska är det jäkligt klantigt, vi får be om ursäkt till de övriga lagen. Blir det böter får vi köpa det, säger Morgan Wass.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!