Kisa vidare i cupen efter seger: "Rätt spelare gör mål"

Kisa BK fick en perfekt start på cupspelet när man besegrade BK Kenty med 2–1 på bortaplan. "Vi är inte nöjda här", säger tränaren Greger Johansson.

Kisa BK slog BK Kenty i Östgötacupen.

Kisa BK slog BK Kenty i Östgötacupen.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2021-06-16 21:20

Division 4-laget Kisa BK ställdes mot Kenty från division 5 i den första omgången av Östgötacupen. Östergötlands Fotbollförbund valde som bekant att slopa gruppspelet i år och istället direkt gå till utslagsmatcher. 

KBK gjorde en bra första halvlek men fick vänta på utdelningen till halvlekens sista minut. Då skickade nyförvärvet Laurenzo Douglas Larky in ledningsmålet från nära håll.

– Vi spelar riktigt bra fotboll i den första halvleken och jag är jättenöjd med den. Vi skapar flera bra målchanser, säger KBK-tränaren Greger Johansson.

I andra halvlek fick man en drömstart, när ett annat nyförvärv skrev in sig i målprotokollet. Abdirahman Said Ahmed sprang sig till ett friläge och rullade behärskat in 2–0. Kenty reducerade visserligen i mitten på halvleken genom sin bonusstraff, men närmare än så kom hemmalaget aldrig.

– Tyvärr fick Laurenzo kliva av med en känning i baksidan. Därtill fick vi ett sent återbud från Eric Lindblom innan matchen, så vi kom hit med bara tre avbytare. Därför blev det lite ryckigt i den andra halvleken men det var aldrig jättefarligt bakåt. Vi spelar stabilt i försvaret, trots att vi möter ett riktigt bra division 5-lag, säger Johansson, som var extra nöjd med att två nyförvärv fick göra mål.

– Ja, det var rätt spelare som gjorde målen.

Nu väntar seriekonkurrenten Sturefors IF i nästa omgång för KBK.

– Det ska bli kul. Vi är inte nöjda här, avslutar tränaren.

Jacob Lindblom och David Ganbrant var bäst i KBK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!