Kevin Gaines tillbaka i moderklubben igen

Tillbaka till rötterna. Det är vad som gäller för Kevin Gaines. "Jag är jäkligt sugen på att spela i Kisa", säger anfallaren.

Det var ett tag sen sist. Nu är Kisas gamle skyttekung Kevin Gaines, längst till vänster, tillbaka i klubben igen.

Det var ett tag sen sist. Nu är Kisas gamle skyttekung Kevin Gaines, längst till vänster, tillbaka i klubben igen.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-11-04 18:00

30-åringen har varit på vift. I Halmstad, där han tränat med Leikin och så har han hunnit med att lira i Kindaklubbarna Rimforsa och Hägerstad också. Nu har han hittat hem igen. 

– Det känns skönt och rätt, säger han i bilen på väg hem från en visit i Stockholm. 

Att han nu är tillbaka i KBK är naturligt, då han flyttat hem till trakten. 

– Jag har bott här ett tag nu, men i höstas valde jag att spela för Hägerstad de sista matcherna trots att jag tränade en del med Kisa. 

I HIF visade Kevin Gaines gamla skyttekungstakter och gjorde fem mål på sju matcher. 

Nu blir det ett snäpp upp för honom och spel i division fyra, samtidigt som det blir ett snäpp ner för KBK. Som bekant ramlade klubben ur trean den gångna säsongen. 

– På något sätt tror jag inte det behöver vara en nackdel. Trots att jag inte har jättekoll på truppen och så, är ändå känslan att vi kan få ihop det bra och att vi börjar om. Och för egen del ville jag göra klart tidigt med Kisa. Kanske att det kan locka någon annan. 

Om du jämför med hur du är som spelare idag, mot för fem år sedan. Är det någon skillnad?

– Det tycker jag. Förr var jag mer typen av en anfallare som petade och stack. Nu är jag mer allround och är bättre på att täcka boll. Sen är det inte lika viktigt för mig längre att stå med i tidningen och göra massa mål. Jag är lika glad om någon annan gör mål och att vi vinner. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!