Blev belönade för sina insatser under 2021

Malin Engström i Tjust IF och Tim HÄvestam i VÀsterviks FF Àr kommunens bÀsta fotbollsspelare 2021.

Tjust IF:s Malin Engström tilldelas Diamantbollen för 2021.

Tjust IF:s Malin Engström tilldelas Diamantbollen för 2021.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2021-11-27 13:00

I samband med att Tjust Open avgjordes pÄ fredagskvÀllen delades Diamantbollen ut till bÀsta damspelare och Guldbollen till bÀsta herrspelare under 2021.

Hur kÀnns det att fÄ priset?

– Jag Ă€r vĂ€ldigt smickrad och det trodde jag inte. Det var mera som en chock, svarar Malin Engström.

Vad sÀger du om din egen sÀsong?

– Jag Ă€r nöjd med tanke pĂ„ de förutsĂ€ttningar som har varit. Laget i sig har varit riktigt grymt och jag Ă€r tacksam att jag fĂ„r vara med och bidra med det jag kan, svarar Malin som ocksĂ„ meddelar att det blir en fortsĂ€ttning i Tjust.

Motiveringen till att Malin Engström belönas med Diamantbollen.

"Hon Àr en glÀdjespridare av stora mÄtt. Med sina spetsegenskaper som fysiskt stark, brytningssÀker och en mycket bra spelförstÄelse har hon dirigerat Tjusts framgÄngsrika försvarsspel, fyra inslÀppa mÄl pÄ nio matcher, som dÀrmed var en av de bidragande anledningarna till Tjust framgÄngsrika sÀsong som slutade med serieseger och avancemang till division 1."

Motiveringen till att Tim HÄvestam belönas med Guldbollen.

"Han har under sĂ€songen varit en av lagets trĂ€ningsflitigaste spelare och det har gett resultat pĂ„ matcherna. Med sina offensiva kvalitĂ©er som snabbhet och teknik har han haft en viktig roll i VFF:s offensiva spel och blev lagets frĂ€mste mĂ„lskytt med sex mĂ„l. Även om hans offensiva spelstil har varit mest utmĂ€rkande sĂ„ har han utvecklat sitt defensiva spel. Framfarten under sĂ€songen gjorde att lag högre upp i seriesystemet fick upp intresset."

VÀsterviks FF.s Tim HÄvestam belönas med Guldbollen för 2021.
VÀsterviks FF.s Tim HÄvestam belönas med Guldbollen för 2021.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!