Mathias Vikberg målskytt när Hägerstad föll

Hägerstad fick se sig slaget i mötet med Tallboda på hemmaplan i division 5 Östergötland mellersta herr i fotboll, med 1-3 (1-1).

Hägerstads IF förlorade mot Tallboda IF

Fotboll2024-05-18 14:01

Hägerstad fick en bra start på matchen. Mathias Vikberg slog till, redan i nionde minuten.

Tallboda kvitterade till 1-1 strax före halvtidsvilan, genom Rasmus Wall Nilsson. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Rasmus Wall Nilsson återigen och gav Tallboda ledningen.

1-3-målet kom i slutminuterna, med två minuter kvar att spela, när Rasmus Wall Nilsson slog till och gjorde mål som med målet fullbordade sitt hattrick. Därmed hade Tallboda vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 1-3.

Rasmus Wall Nilsson gjorde tre mål för Tallboda.

Hägerstad stannar därmed på nionde plats, och Tallboda på fjärde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Hägerstad är Linköping. Lagen möts onsdag 22 maj 19.00 på Johannelunds IP.