Måstematch för KBK: "Det kommer krävas"

Ett "desperat" Kisa tar emot tabellsexan Eneby. En match som är viktig för KBK i jakten mot nytt kontrakt. Trots ett dåligt utgångsläge tabellmässigt så tror assisterande tränaren Patrik Karlsson att hans lag har vad som krävs för att rubba motståndet.

Viktig match när Eneby kommer på besök.

Viktig match när Eneby kommer på besök.

Foto: Corren

Fotboll2023-06-26 18:00

LIVE-TV 19.00: Vimmerby Tidning sänder matchen

Kisa BK fortsätter att blicka framåt. I senaste mötet (Västerviks FF) så tog man en rejäl storseger med 5–0. 

Nu siktar man på ännu en seger. Eneby är laget som besöker Kisa IP. Lite av en måstematch för KBK om man ska ha chans att stanna kvar i division tre.

Kisas tränare Patrik Karlsson har tre poäng i sikte.

– Vi har lyckats mycket bättre nu på senaste tiden. Detaljerna börjar komma på plats och spelarna ser hungriga ut, säger Patrik Karlsson. 

Kisa har under en längre period tampats i botten av serien. Små misstag har spelat en stor roll till varför resultaten inte har gått deras väg.

Efter en hel del slipande på spelet och bra träningar i bagaget, så ser inte Patrik någon anledning till varför man inte borde kunna vinna matchen mot Eneby.

– Under säsongen så tycker jag att vi spelmässigt har gjort det ganska bra. Det känns mer som att våra misstag har varit den stora faktorn till varför vi ligger så långt ner i serien.

Eneby å andra sidan, är ett lag som har lyckats bättre i serien. De står just nu på en sjätteplacering vilket på papper kan se ut som en väldigt svår uppgift för Patriks Kisa.

– Det kommer krävas väldigt mycket från oss. För att rubba motståndet gäller det att vi fortsätter vara noggranna i spelet och inte gör för många misstag. För då vet vi att vi blir straffade. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!