Dahl lämnar Kisa BK: "Känner att det räcker"

Kisa BK får kommande säsong börja om i division 4, och man gör det utan en av deras viktigaste spelare. "Jag vill verkligen tacka för de här åren", säger Kevin Dahl som nu lämnar föreningen.

Kevin Dahl lämnar Kisa BK efter fyra säsonger.

Kevin Dahl lämnar Kisa BK efter fyra säsonger.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-11-23 16:00

Fyra säsonger blev det för den duktige mittbacken Kevin Dahl i Kisa BK. Men nu får det vara nog. Pendlingen från Linköping har tagit ut sin rätt på 23-åringen.

– Det är tråkigt att lämna såklart. Men det har blivit mycket pendlande och nu känner jag att det räcker, säger Dahl när vi når honom under torsdagseftermiddagen.

Hur skulle du sammanfatta de här åren?

– Det har varit jättebra. När jag gick till Kisa låg laget i "femman" och på två säsonger tog vi klivet upp till "trean". Det har varit skitroligt, och även utvecklande för mig personligen. Jag vill verkligen tacka Kisa för de här fyra åren.

Vad kommer du sakna mest?

– Umgänget som varit, jargongen i laget och sen att man fått lira på en bra anläggning också.

Men det blir inget avsked till fotbollen för Dahl som fått anbud från klubbar högre upp i seriesystemet. Hans nya klubbadress är dock inget steg upp rent nivåmässigt. Dahl har nämligen skrivit på för Vikingstads SK, en förening belägen strax väster om Linköping. Klubben tog steget upp från division 5 den gångna säsongen. Potentiella motståndare i serien 2024 skulle alltså kunna bli Kisa BK och Rimforsa IF.

– I Vikingstad finns många från mitt kompisgäng. Det finns en del gamla Kisa-spelare där som Daniel (Malmström Arnesson) och Philip (Wahl), berättar Dahl och fortsätter:

– Så det är delvis därför men också för att det är så mycket närmre. Det ska bli roligt att testa spel där och jag är redan igång och tränar med dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!