Fotbollsprofilen frÄn Gamleby Àr död

Östergötland Ă€r en stor fotbollsprofil fattigare. Göran E Karlsson, som spelade bĂ„de i Åtvidabergs FF och IFK Norrköping, Ă€r död.

Göran E Karlsson.

Göran E Karlsson.

Foto: BildbyrÄn

Fotboll2022-03-01 16:12

ÅFF skriver pĂ„ sin hemsida om det tragiska beskedet. Göran E (”Eusebio” svarade han sjĂ€lv pĂ„ frĂ„gan vad E:et stod för) Karlsson var publikfavorit pĂ„ Kopparvallen, men gjorde Ă€ven nĂ„gra allsvenska sĂ€songer med IFK Norrköping. En stor profil, mĂ„lfarlig anfallare och spelskicklig mittfĂ€ltare, som inte minst gjorde succĂ© under allsvenska sĂ€songen 1978 dĂ„ ÅFF mot alla odds avslutade starkt och rĂ€ddade nytt kontrakt.

Göran, som Ă€r fostrad i Gamleby IF, svarade för tolv mĂ„l och kom femma i skytteligan. ÅFF vann i sista matchen mot VĂ€sterĂ„s med 4–0, Karlsson svarade för tvĂ„ av mĂ„len och hyllades tillsammans med Conny Torstensson som den stora hjĂ€lten.

Efter karriĂ€ren blev han affĂ€rsman, bodde under mĂ„nga Ă„r i Dubai – men hade alltid ÅFF nĂ€ra hjĂ€rtat och var tidvis stor sponsor till klubben. 

Mats Karlsson minns sin vÀn med mycket glÀdje. De gjorde fyra Är i samma lag nÀr Göran E ÄtervÀnde efter tvÄ sÀsonger i Norrköping.

– Jag pratade med honom för inte lĂ€nge sedan. Det kĂ€nns jobbigt. Som spelare kan man sĂ€ga att han gick frĂ„n mĂ„lskytt till spelupplĂ€ggare. Som person var han till en början ganska tillbakadragen och höll sig mycket för sig sjĂ€lv, men förĂ€ndrades och blev allt mer social. Men genom alla Ă„r var det ett utmĂ€rkande drag att han alltid var sĂ„ snĂ€ll, sĂ€ger Mats Karlsson.

"VĂ„ra tankar gĂ„r till Görans familj och vĂ€nner", skriver ÅFF pĂ„ sin hemsida.

Göran E Karlsson, som var skriven i VÀstervik, somnade in i helgen och blev 68 Är.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!