Fotbollssurret – De är lokala fotbollens "nollor"

Full fart på lokala fotbollen. Här är lite intryck i allt vad som hände i veckans fotbollssurr.

SK Lojal, Knut Gunnarsson och Nathalie Johansson är med i Veckans Fotbollssurr.

SK Lojal, Knut Gunnarsson och Nathalie Johansson är med i Veckans Fotbollssurr.

Foto: Magnus Strömsten, Haris Dreco

Fotboll2023-09-11 19:00

VECKANS TAPP: IFK Tuna

Jojo. Jag var bergsäker inför seriefinalen i mitt tips. Tuna tar hem det på Tunhamra och går upp på samma poäng som Ruda. Så var det med det tipset. IFK hade i princip inte skuggan av en chans mot detta Ruda, som det med rätta sattes en hel del frågetecken inför efter att bara fått oavgjort i omgången innan mot bottenlaget Ankarsrum. Men oj, vilken replik de gav. 7–2 (!) på bortaplan, mot ett på papperet starkt IFK Tuna. Det här såg jag – och troligen många med mig – verkligen inte komma. Robin Almqvist hade rena julafton och gjorde fem mål.

VECKANS VINST: Vimmerby IF P08

I veckan intervjuade vi David Lindgren om klubbens framgångar på ungdomsnivå. Två av lagen hade nått DM-semifinal. I helgen var VIF:s P08-lag i farten igen och ställdes mot Gislaved på bortaplan i semifinalen. Och jo, succén fortsätter. Laget vann med 2–0. Nu väntar antingen Sandsbro eller Jönköping Södra i finalen. Vi får se om föreningens P07-lag upprepar bedriften. Om en dryg vecka möter de Sandsbro i semi.

undefined
Nathalie Johansson visade återigen vilken skicklig avslutare hon är. Han slog till fyra gånger mot Nittorp.

VECKANS SPELARE: Nathalie Johansson/Hanna Hellström

Två fantastiskt duktiga spelare, som har dominerande roller i sina lag. Återigen visade de just det. Nathalie Johansson gjorde fyra baljor för sitt VIF i storsegern mot Nittorp (5–0). Hanna Hellström låg bakom sex av Rimforsas sju mål i vinsten mot Derby.

***

• VECKANS KONSTATERANDE: Kisa BK

Det har varit på gång en längre tid. Nu är det definitivt. KBK åker ur division tre. Detta efter att ha vunnit (!) hemma mot Lindö med 5–4. Trepoängaren hjälpte inte då Vimmerby IF samtidigt vann mot Boren. Det lilla hopp som fanns kvar att nå kvalplats är nu borta för Kisa. Nu vänta spel i fyran 2024, med en ny tränare. Det står klart sedan Alberis Da Silva aviserat att det inte blir någon fortsättning.

undefined
Målnickare. Knut Gunnasson gjorde ett viktigt mål för Vimmerby mot Borens IK.

VECKANS CITAT 1: Patrik Gunnarsson

Vimmerbytränaren var förstås helnöjd med segern hemma mot Boren. Det sena avgörandet kom på nick via hans son Knut. Så här sa han till vår tidning om målet: "Jag har sagt till honom att jag har gjort många mål under min tid som spelare och att han behöver jobba för att komma ikapp".

VECKANS FLITIGASTE STRAFFSKYTT: Albin Gustafsson

Att få en straff i en match är vanligt. Att få två händer desto mer sällan. Och tre...i samma match. Det är ytterst sällsynt. Det var i vart fall vad som hände i Gullringens match mot Vista. Albin Gustafsson satte de två första, missade sen den tredje.

***

VECKANS RAKET: Dzenan Hrnic

Storebros mittback Dzenan Hrnic fick perfekt träff när han på hörna fullkomligen dundrade in 1–0 för SIF utanför straffområdet. HM IS-målvakten Adam Rosenqvist hann knappt reagera. Målet blev också matchens enda.

VECKANS NOLLA: SK Lojal

Ta nu inte det här med nolla som något negativt, utan tvärtom. Tidigare har Venalaget mestadels haft en fotbollsidentitet med ett rörligt, tekniskt och vasst anfallsspel. Jag ska inte säga att det har varit si och så med försvarsspelet, men defensiven har inte alla gånger prioriterats lika hårt. Men nu, i år. Något har hänt. Serieledarna i Vimmerbysexan har släppt in fyra mål – på 13 seriematcher. Det är helt makalösa siffror. Nio gånger har Lojal hållit nollan och som max släppt in ett mål i matcherna. Imponerande!

VECKANS CITAT 2: Emma Sjökvist

Målsprutan Emma Sjökvist efter sina sex mål för HM IS mot Skede: "För min egen del handlar det nog mest om att jag mest ligger och fiskar vid motståndarnas backlinje och väntar på långbollarna.

Nästan omöjliga att göra mål på. SK Lojal höll nollan för nionde (!) gången.
Nästan omöjliga att göra mål på. SK Lojal höll nollan för nionde (!) gången.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!