Så gick det i damfyran under måndagen

Det var en händelserik måndag för våra lokala division 4-lag på damsidan. Här följer en genomgång efter kvällens matcher.

Louise Andersson gjorde mål för sitt nya lag. Vilma Winqvist gjorde hattrick mot Hultsfreds FK.

Fotboll2021-08-30 20:46

Tjust IF FF B–Vimmerby IF C 10–3

Två topplag ställdes mot varandra. Ett starkt Tjust hade 2–0 med sig in till halvtid, efter att Jennifer Ilhammar nätat båda gångerna. Hennes och lagets show fortsatte i den andra halvleken och man gick upp till 5–0. Då replikerade VIF två gånger om genom Tessa Svensson. Närmare än så kom gästerna dock aldrig. Till slut vann Tjust med 10–3.

Målen VIF C: Tessa Svensson 2, Amanda Carlsson.

Hultsfreds FK B–IFK Västervik (Västerviks damfotboll B) 1–6

Det var jämnt en bra bit in i den andra halvleken. Västervik tog förvisso ledningen i den första halvleken och utökade till 2–0 i den 56:e minuten – men när HFK fick in en viktig reducering kort därefter hade man vittring. Målskytt var Selma Hedenberg. Med drygt 15 minuter kvar att spela satte Västervik i en ny växel och tryckte in både en, två, tre och fyra bollar till. Tuva Cederlöv och den förre Vimmerby IF-spelaren Vilma Winqvist blev stora hjältar för bortalaget, med varsitt hattrick.

undefined
Vilma Winqvist gjorde tre mål mot Hultsfreds FK.

Gullringens GoIF–Rosenfors IK 5–3

Snacka om kanonstart för RIK... Emma Adolfsson nätade för gästerna efter bara en minut och gav laget en drömstart. Men Gullringen kom tillbaka, efter knappa kvarten, när Elin Linder nickade in kvitteringen. Knappt tio minuter senare var vändningen fullbordad, efter att Erika Anderssons skott letat sig hela vägen in i mål. Med tio minuter kvar till halvtid satte sedan Ellen Erlandsson 2–2.

Målen fortsatte att falla i den andra halvleken också. Louise Andersson, som värvats in till Gullringen från Frödinge/Brantestad SK, fick jubla i den 50:e minuten och ge Gullringen ledningen igen. Nettan Lind och Sandra Edlund, som också anslutit från just FBSK, låg bakom 4–2-målet i den 62:a minuten. Linds hörna hittade Edlund, som prickade in fyran. 5–2 kom bara minuten senare och då var det återigen Louise Andersson som var sist på bollen. Rosenfors fick lite, lite kontakt med knappt tio minuter kvar att spela. Domaren dömde straff och Emma Adolfsson förvaltade den på bästa sätt. GGoIF höll ändå undan och knep en viktig seger.

HM IS–Hultsjö IF B 1–1

Mållöst i halvtid, men i den andra halvleken gjorde lagen varsitt mål. Först fick HM IS måljubla, när Felicia Wennbring spräckte nollan. Det skulle dock bli varsin poäng för lagen. I den 75:e minuten satte Tina Gustavsson 1–1, vilket blev matchen sista mål.

Louise Andersson har bytt FBSK mot Gullringens GoIF. Under måndagen fick hon göra mål för sitt nya lag.