Borges väljer spel i Gullringen: "Värdefull rutin"

Gullringens GoIF har gjort klart med sitt tredje nyförvärv inför kommande säsong. Gustavo Borges lämnar Kisa BK till förmån för gulsvart. "Gullringen har något riktigt bra på gång", säger Borges om sitt klubbval.

Gustavo Borges lämnar Kisa BK för spel i Gullringen.

Gustavo Borges lämnar Kisa BK för spel i Gullringen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-12-03 10:23

31-åringen var en av Kisas bästa spelare i trean den gångna säsongen. Han gjorde fem mål som mittfältare och bidrog i hög grad som spelfördelare. Borges har tidigare erfarenhet från spel i division 2 med Vimmerby IF och har även gjort flera säsonger med IFK Tuna.

"Han kommer in med värdefull rutin och kan hjälpa många av våra yngre att utvecklas ännu mer med sin erfarenhet. Gustavo är en offensiv, teknisk bolltrygg spelare som kommer att passa in perfekt i vårt spel och lagbygge. Han har även rätt inställning, är kvick, ödmjuk, explosiv och vill någonting så det passar bra in i vår grupp", skriver klubben på sin hemsida.

Så här säger Borges om sitt val.

Hur kommer det sig att du väljer Gullringen?
– Både magkänslan och familjen har lett mig till att välja Gullringen. Det är en resa, ett lag och struktur som man vill vara delaktig i.

Vad kan du tillföra och bidra med?
– Förhoppningsvis så kan jag bidra till framgång både på och utanför planen. Jag tycker att alla som är involverad i en förening bidrar på nåt sätt och ingen är viktigare eller har större roll när det gäller föreningsliv.

Vad tror du om framtiden?
– Jag tycker att Gullringen har haft något riktigt bra på gång under de senaste åren och varje år så har det varit närmare uppgången och det känns att det är inte annorlunda nu. Jag siktar till att gå upp till div 3 och tror verkligen på det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!