Talangen lämnar Kisa BK – här är nya klubben

Kisa BK har åkt på ett tungt tapp inför helgens match mot Adas United. 16-årige talangen August Storm lämnar för fotbollsgymnasium i Åtvidaberg och spel i ÅFF.

Kisa BK har åkt på ett tungt tapp inför avslutningen där man slåss om sin överlevnad i division 3. August Storm lämnar klubben.

Kisa BK har åkt på ett tungt tapp inför avslutningen där man slåss om sin överlevnad i division 3. August Storm lämnar klubben.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-01 06:30

Lovande anfallaren August Storm har varit en positiv injektion i Kisa BK:s tunga säsong i division 3. 16-åringen blev målskytt senast i derbyförlusten mot Vimmerby IF. Nu står det klart att han lämnar KBK omgående för spel i Åtvidabergs FF. Det bekräftar Kisa-tränaren Patrik Karlsson.

– Han börjar fotbollsgymnasiet där och han har redan fått träna lite med A-laget. Det är kul och det är ett helt annat tempo, säger Patrik Karlsson.

August Storm själv om att lämna Kisa i sluttampen av säsongen när klubben kämpar om sin överlevnad i division 3:

– Det var väldigt tufft att lämna Kisa då jag hemskt gärna hade spelat klart säsongen ut och hjälpt klubben så mycket jag bara kan. Men eftersom jag var tvungen att flytta så hade det nog blivit tufft med kombinationen av skola och träning, säger August Storm.

– Samtidigt ser jag väldigt mycket fram emot att spela i ÅFF. Det är en intressant förening med många möjligheter. Jag valde att byta till ÅFF främst för min egen utveckling och för att nå nya mål inom fotbollen. Jag känner även att jag vill prova på en ny miljö och förhoppningsvis var det ett bra val. 

Tappat av Storm blir tufft för Kisa som spelar hemmamatch mot Adas United på lördagen. Inför den 17:e omgången har man 14 poäng upp till säker mark och det krävs mer eller mindre ett mirakel för att KBK ska fixa nytt kontrakt.

Fotnot: Vi sänder Kisas match mot Adas United på lördag från 15.55 på www.vimmerbytidning.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!