Talangen stannar: "Jätteglädjande"

Erik Lindblad är bara 17 år, men har redan spelat seniorfotboll i ett par säsonger. I år gjorde han succé i Gullringen. Nu fortsätter han i klubben.

Fortsätter. Erik Lindblad spelar  vidare i Gullringens GoIF 2019.

Fortsätter. Erik Lindblad spelar vidare i Gullringens GoIF 2019.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-11-07 13:36

– För oss är det jätteglädjande och ett tecken på att vi gör det bra i Gullringen, säger Patrik Wärnehall i sportgruppen.

Det har annars surrat en del rykten kring talangen från Kisa. Att klubbar några mil norrut ska ha visat intresse för 17-åringen, som omedelbart tog en ordinarie plats i Gullringens backlinje när han kom från Kisa BK..

– Det är en klubb som kontaktat oss gällande Erik, men det är ingen klubb i Linköping. Sedan vet jag inte om kontakt med honom är taget. Jag har sagt till honom att det förmodligen kommer vara en del föreningar i Linköpingsområdet som hör av sig till honom. Allt annat vore tjänstefel med tanke på hur duktig han är, säger Wärnehall.

Vad är det som gör att han fortsätter?

– Han kände väl att han vill vara med på tåget och på vår resa uppåt i serierna, division tre till att börja med. Sedan känner han att han har utvecklats i vår miljö. Erik har varit en av våra bättre spelare i år, trots att han bara är 17 år.

Gullringens GoIF slutade tvåa i division fyra norra efter en hård kamp med Tranås om serieguldet.

– Vi har gjort en klart godkänd säsong, men med facit i hand så har vi inte i division tre att göra än. Vi fortsätter däremot att ta steg för steg och blir allt bättre.

Wärnehall ser gärna att Gullringen hamnar i en serie med flera lag i närheten 2019, som Hultsfreds FK, IFK Tuna och Västerviksklubbarna.

– Det vore kul om det kunde bli en nordöstra division fyra-serie igen.

Utöver Erik Lindblad har klubben nyligen gjort klart med Olle Eriksson och Sebastian Svartz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!