Tränaren: "En av de tyngre värvningarna vi gjort"

Hägerstads IF ser ut att få en slagkraftig trupp till nästa säsong. Arvid Borell har skrivit på – och mer är på gång.

Hägerstads IF, här i Rimforsas röda bortatröjor, har värvat Arvid Borell från Malmslätts AIK.

Hägerstads IF, här i Rimforsas röda bortatröjor, har värvat Arvid Borell från Malmslätts AIK.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-12-08 15:26

När vi pratade med Arvid Borell i fredags öppnade han för en återkomst till sin moderklubb Hägerstad, efter många säsonger i division 3 och 4.

Nu är det klart.

– Det känns självklart jättebra. Det är en av de tyngre värvningarna som vi har gjort under min tid i Hägerstad, säger Jesper Wahlström.

Vad kommer han tillföra?

– Det är en vinnarskalle som kommer göra många värdefulla mål för oss i division 6. Utanför planen är Arvid erkänt duktig på att skapa bra stämning och få med sig folket. Det känns bra på alla sätt och vis. Det är ingen mätt fotbollsspelare som kommer hem, utan han är fortsatt hungrig.

25-årige Arvid Borell lämnade Hägerstad efter ungdomsåren. Därefter har anfallaren representerat Rimforsa IF, Grebo IK och Malmslätts AIK. Nu blir det alltså spel på Ekvallen igen.

Överlag har Jesper Wahlström en positiv känsla – med en vecka kvar av frimånaden.

– Jag törs nästan garantera att det kommer fler starka värvningar inom några dagar. Just nu är det riktigt roligt att hålla på med det här.

Vad är det för dignitet på de potentiella nyförvärven?

– Då snackar vi etablerade division 4-spelare.

På minuskontot är det klart att Hägerstad tappar duktige Sebastian Lindström. Han har skrivit över sig till division 5-laget Vikingstad.

– "Basse" spelade ingenting med oss i år, så vi räknade inte med honom. Han bor i Linköping och vill ha närmare till träningarna om han återfår fotbollssuget, säger Jesper Wahlström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!