Efterlängtad seger kom för sent – Kisa åker ur

I säsongens elfte timme. Drygt. Då fick Kisa BK till det och tog en efterlängtad seger. 5–4 blev det hemma mot Lindö. "Hade vi haft det här laget från början av säsongen hade vi varit bättre med", sa KBK-tränaren Alberis Da Silva som även meddelat att han lämnar klubben efter säsongens slut.

Vinicius Rodrigues var tillbaka i Kisa och lyfte laget till seger mot Lindö.

Vinicius Rodrigues var tillbaka i Kisa och lyfte laget till seger mot Lindö.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-09 19:25

Kisa BK kommer inte att hänga kvar i division tre. Efter Vimmerbys seger mot Boren på söndagen försvann deras sista hopp. 

På lördagen tog ändå laget en efterlängtad seger genom att besegra Lindö hemma med 5–4.

– Vi låg lite för lågt med backlinjen i början och lät Lindö ta ledningen. Sedan hittade vi vårt spel med fina kombinationer och vände till 3–1 innan halvtid.

I andra halvlek gick Kisa fram till 5–2 och såg ut att ha läget under kontroll. Två snabba reduceringar av gästerna väckte dock matchen till liv. Kisa lyckades ändå hålla undan och vinna med 5–4.

– Det blev nervöst på slutet. Vi hade väldigt många lägen och kunde ha gjort tio mål lika gärna och stängt matchen tidigare. Men det var skönt att det gick vägen.

undefined
Alberis Da Silva, Kisa BK

I Kisas lag gjorde Vinicius Rodrigues comeback. Han var med och vann division fyra med KBK 2021 och gjorde stor skillnad på planen.

– Vinicius gjorde ett mål och låg bakom två till. Även att han inte är i full form. Nu har vi ett riktigt starkt lag som duger bra i serien, sa Alberis Da Silva som meddelat klubben och spelarna att han inte blir kvar som tränare nästa säsong.

 – Jag ville göra det så att Kisa får tid att hitta en ny tränare. Nu ska vi avsluta serien snyggt och försöka avancera ett par placeringar.

Målen KBK:

Gustav Borges 2, Vinicius Rodrigues, Maurici Fagotti och Erik Troqe.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!