Tuffa beskedet: Laget läggs ner

I lördags skrevs det lokal idrottshistoria i Vimmerby idrottshall. Kisa BK meddelade att de lägger ner sitt damlag. "Det här var sista matchen. Nu är det över", säger tränaren Claes Creutz.

Foto: MATHILDA AHLBERG

Fotboll2018-12-23 16:10

Kisa BK var ett av fem lag som deltog i Vimmerby Sparbank Futsalcup. Efter en svag inledning på turneringen kunde till slut KBK vinna bronsmatchen mot Vimmerby IF med 2–1. Johanna Waldau Wass blev stor hjälte med två mål.

– Skönt att vi äntligen fick göra mål efter flera mållösa matcher. Och extra roligt att vi vann den sista matchen innan laget splittras, säger tränaren Claes Creutz som har följt spelarna i många år.

Varför läggs damlaget ner?

– Det är spelarbrist, helt enkelt. Vi hade det tufft redan i år och några av tjejerna har aviserat att de inte kommer spela 2019. Det är bland annat resor och studier som kommer emellan.

– Det är sju spelare som vill fortsätta. Då går det inte. Tyvärr. Det känns jättetråkigt.

Hur är återväxten i klubben?

– Det finns ett par flicklag, men de är inte så gamla än. Jag tror det kan dröja ett tag innan Kisa har ett damlag igen, säger Creutz.

I början av 2010-talet var KBK traktens ledande damlag. De nådde en mittenplacering i division ett – och vann dessutom Östgöta Innefotboll Cup två gånger. Men för några år sedan, efter en omfattande spelarflykt, började klubben om i division fyra. Nu är det alltså slutspelat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!