VIF P10 bjöd på vackra mål

Vimmerby IF 2 i P10-klassen fick bästa möjliga start på Bullerby Cup. Den extrema hettan hindrade inte VIF-grabbarna från att bjuda på ett riktigt målkalas i öppningsmatchen.

Vimmerby IF 2 i P10-klassen fick en kanonstart på cupen och bjöd på många vackra mål i hettan.

Vimmerby IF 2 i P10-klassen fick en kanonstart på cupen och bjöd på många vackra mål i hettan.

Foto: Karl Edgren

fotboll2018-07-26 16:16

Det var ett pirrigt Vimmerby IF 2 som entrade Ceosvallen under torsdagen. I sin P10-grupp har de sällskap av IF Hallby 2, BK Derby 1 och Sturefors IF. I den första matchen ställdes VIF mot de sistnämnda. Till en början var det en mycket jämn match, men när nervositeten släppte i Vimmerbylaget tog de över allt mer. De tog till slut ledningen, men Sturefors fick ganska omgående in en kvittering.

– Vi rullar mycket boll. Sen är vi lite ihåliga bakåt ibland, men det blir så när vi går för det så offensivt, säger Vimmerbys tränare Peter Åhlander.

Vimmerby kraftsamlade i paus, pratade ihop sig och bjöd på målkalas i den andra halvleken. Det var heller inte vilka mål som helst, utan de bjöd bland annat på två vackra långskott. Slutsiffrorna skrevs till 5–1 för Vimmerby som hade fått bästa möjliga start på cupen.

– Vi gör det jättebra. Väldigt kul att få en sån här start, menar Peter Åhlander.

Tränare Åhlander gav beröm till sina spelare efter match. Men han hittade en sak där det fanns stor utvecklingspotential: snacket.

– De kacklar förbaskat mycket i bussen, omklädningsrummet och i skolan. Men ute på planen är de tysta, så det är något vi jobbar på.

Det är annars ett Vimmerbylag som förberett sig väl inför cupen. Många av spelarna var även med under förra årets upplaga.

– Vi hade träning i måndags, träningsmatch i tisdags, lätt upptakt i onsdags och började dricka vatten i måndags, säger Peter och tilläger:

– Det handlar ju om att överleva i den här värmen. Och ha roligt såklart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!