Vimmerby B besegrade Hultsfred pÄ hemmaplan

Det blev uddamÄlsseger för hemmalaget Vimmerby B i matchen mot Hultsfred pÄ Arena Ceosvallen.

Vimmerby IF B vann mot Hultsfreds FK

Vimmerby IF B vann mot Hultsfreds FK

Foto: Montage

Fotboll2023-06-01 20:52

Laget vann torsdagens match i division 3 SmÄland östra dam i fotboll med 2-1 (1-1). Klara Arrbrant blev matchhjÀlte med sitt avgörande 2-1-mÄl efter 57 minuter.

- Idag hade vi hjÀrta och bra flÄs, tror det var det som avgjorde till slut. Sett till spel och mÄlchanser skulle vi haft större ledning men Hultsfred försvarar sig bra idag. Vi avgör pÄ en hörna som vi bestÀmt ska avgöra matcher nÀr det stÄr och vÀger, kul för laget och kul för Klara som var sist pÄ bollen pÄ hörnvarianten. HÀrlig laginsats alla njuter nu, kommenterade Vimmerby B:s trÀnare Budo Ericsson.

Hultsfreds lagledare Christian Johansson:

- En riktigt bra match av oss. Första halvleken satte vi bra press, bra passningar och skapade mÄnga lÀgen, vi borde gjort ett par mÄl i första, Vimmerby har ett bra lÀge och gör mÄl. I andra Àr spelet jÀmnare och vi tappar markering vid hörna sÄ dem fÄr billigt 1-2. Vi skapar nÄgra halvchanser för kvittering men tröttnade och orkade inte med en slutforcering.

Matchen förblev jÀmn mÄlmÀssigt till Vimmerby B tog ledningen i 27:e minuten, genom Julia Wirsén.

Hultsfred kvitterade till 1-1 alldeles före halvtidspausen, genom Elsa Nilsson. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Klara Arrbrant trÀff och avgjorde matchen.

Det hÀr var Vimmerby B:s andra uddamÄlsseger den hÀr sÀsongen.

Vimmerby B:s nya tabellposition Àr nionde plats, medan Hultsfred Àr pÄ tolfte och sista plats.

Söndag 4 juni möter Vimmerby B VÀstervik borta 13.00 och Hultsfred möter Madesjö hemma 17.00.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!