Han ersätter stjärnan i seriefinalen

Andzejs Lebedevs in istället för skadade Fredrik Lindgren. "Jag tror att folk har en övertro på att Smederna blir mycket sämre utan Lindgren. Lebedevs kan gå in och ta åtta-tio poäng och då är det inte så stor skillnad", säger Dackelagledaren Peter Karlsson inför seriefinalen.

Fredrik Lindgren missar seriefinalen mellan Dackarna och Smederna. Nu är ersättaren klar.

Fredrik Lindgren missar seriefinalen mellan Dackarna och Smederna. Nu är ersättaren klar.

Foto: Pär Fredin

Speedway2018-08-20 12:20

Vilken avslutning vi får på elitseriens grundserie. Seriefinal mellan Dackarna och Smederna. Och det blir alltså en seriefinal utan Smedernas stjärna Fredrik Lindgren. "Freddie" kraschade våldsamt i en seriematch i Polen i söndags och fick skador i en hand och i ett lår.

­– Det är klart att Lindgren hittar bra runt Målillaovalen, men ersättaren Lebedevs har bra form.

Finns det ändå en risk att det blir någon form av underskattning i Dackarna?

– Så kan det vara i olika lag, men jag tror inte att det finns någon risk i det här gänget, säger Peter Karlsson och fortsätter:

– En förare gör inget lag. Vi kan jämföra med hur det är i fotboll. Är en av lagets bästa spelare borta, så är det inte säkert att laget blir så mycket sämre ändå.

Dackarna har revansch att kräva för den knappa förlusten i premiären i Eskilstuna.

– Den känslan har inte försvunnit helt än. Det var jobbigt att vi förlorade när vi gjorde en sån bra match och där vi ledde så länge. Men samtidigt var det en jäkligt bra speedwaymatch inför storpublik.

Oavsett utgång i seriefinalen har Dackarna redan säkrat en plats i semifinalen. Nu är frågan om laget blir etta eller tvåa i grundserien.

– Målillapubliken vill såklart att vi ska bli seriesegrare och det kör vi för. Det blir spännande och jag hoppas på mycket åskådare och det är utlovat bra väder.

Peter Karlsson är förstås helnöjd med vad Dackarna presterat så här långt:

– Alla i klubben är glada och nöjda. Vi kan inte vara annat. Vi har bara förlorat tre matcher och det väldigt knappt, där vi lika gärna kunde ha vunnit.

Dackarna kör med samma startsjua – för fjortonde matchen i rad.

– Kontinuitet är en del i framgången så här långt, säger "PK".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!