Solberg: "BrÀnner lite för mÄnga skott"

Besviken, men stor i nederlagets stund. Förbundskapten Glenn Solberg efter VM-finalen: –Vi gör en bra match, men brĂ€nner lite för mĂ„nga skott.

Glenn Solberg förde Sverige till VM-silver.

Glenn Solberg förde Sverige till VM-silver.

Foto: Petr David Josek/AP/TT

Handboll2021-01-31 19:50

Norrmannen har pĂ„ kort tid lyckats fĂ„ ihop ett starkt landslag trots skador, Ă„terbud och coronabekymmer. Efter fjolĂ„rets fiasko i hemma-EM har Sverige presterat en kvick, underhĂ„llande och vĂ€gvinnande handboll i hela VM – och varit obesegrat hela vĂ€gen fram till finalen.

Men han kan inte titulera sig "Guld-Glenn" efter sitt första VM som svensk förbundskapten. Danmark var bĂ€st i Kairo och vann med 26–24.

Solberg grÀmde sig mest över Niklas Landins alla rÀddningar, eller om man sÄ vill: Alla missade svenska skott.

– Jag tycker att vi gör en bra match och spelar jĂ€mnt med Danmark hela matchen. Det Ă€r vĂ€ldigt, vĂ€ldigt smĂ„ saker som avgör om vi tar det hĂ€r, sĂ€ger han till TV6.

– Till syvende och sidst Ă€r det en vĂ€lförtjĂ€nt seger för Danmark.

Sverige fick med tre spelare i VM:s all star team: Andreas Palicka, Hampus Wanne och Jim Gottfridsson. Och med tanke pĂ„ lagets insats under VM-turneringen mĂ„ste rimligtvis Glenn Solberg rankas högt – om inte högst – bland förbundskaptenerna.

– Vi Ă€r vĂ€ldigt, vĂ€ldigt stolta över det som vi har presterat. Surt att förlora, men jag ser fram emot de nĂ€rmaste Ă„ren, sĂ€ger han till TV6.

BlÄgults nÀsta uppgift blir OS-kvalet i Berlin i mars dÄ Tyskland, Slovenien och Algeriet vÀntar i ett gruppspel dÀr tvÄ platser till turneringen i Tokyo i sommar stÄr pÄ spel.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!