Här är beskedet om Kasprzak

Övergången gick igenom. Krzysztof Kasprzak är klar för Dackarna och kör tisdagens heta retur i Västervik. Den rutinerade polacken ersätter därmed skadade Patryk Dudek. "Allt är grönt, han är på väg till Sverige", säger Peter Karlsson.

Krzysztof Kasprzak är nu helt klar för Dackarna. Här ser ni honom i Västerviks dress, rivalen Dackarna möter i semifinalreturen.

Krzysztof Kasprzak är nu helt klar för Dackarna. Här ser ni honom i Västerviks dress, rivalen Dackarna möter i semifinalreturen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2018-09-17 16:53

Med Patryk Dudek indisponibel i returen i Västervik, sökte Dackarna ersättare och valet föll på Kasprzak.

– Det är en tävlingsinriktad herre som vi får in. Han kör i den tuffaste polska ligan och har gjort det bra. Han vet dessutom vad det handlar om.

Var Kasprzak ett givet val?

– Vi hade ett par olika namn som vi tittade på. Kasprzak var jäkligt sugen när vi pratade med honom. Han sa direkt att han ville köra alla tre matcher om vi nu tar oss till final, säger ”PK”, sedan fick de fick klartecken från det polska förbundet.

För Dackarna blir det första gången den här säsongen som de ändrar i startsjuan. Den har annars varit helt intakt i varje seriematch. Som ni vet har Målilla-laget ett bra läge att ta sig till final och har åtta poängs försprång till semifinalreturen.

– Vi ser verkligen fram mot det här. Det är helt öppet. Det kommer bli jämnt och tufft och det är en tight bana som inbjuder till kamp. Det känns som både vi och Västervik är i bra form. De har snabba och hårda förare.

Vad är nyckeln för att ni ska nå ett bra resultat den här gången?

– Att alla bidrar till laget. Det är ingen förare som har någon jättepress på sig att ta 12-15 poäng. Vi är starka från förare ett till sju. Vi har bra bredd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om