DrĂ„pslaget – föll i slutminuten! ‱ "Är jĂ€ttebesviken"

Är det kört nu? Har KFUM Jönköping avgjort serien? NĂ€, sĂ„klart inte. Men visst, nu har de ryckt i serietoppen efter den dramatiska vinsten i seriefinalen (8–7) mot Vimmerby. "Vi fĂ„r hoppas att de tappar en del poĂ€ng, men jag har svĂ„rt att tro det", sĂ€ger Alexander Pettersson efter den tunga förlusten.

Elias Travtjenko satte 7-7 i slutet, men det rÀckte ÀndÄ inte till poÀng.

Elias Travtjenko satte 7-7 i slutet, men det rÀckte ÀndÄ inte till poÀng.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2024-01-26 23:24

Det var en samlad VIBK-trĂ€nare vi pratade med efterĂ„t. 

Han satt lugnt och stilla pĂ„ sargkanten och försökte ta in vad som precis hade hĂ€nt. 

Den första analysen kom snabbt:

– Det hĂ€r Ă€r seriens överlĂ€gset tvĂ„ bĂ€sta lag. Jag tycker vi gör en vĂ€ldigt bra match över 60 minuter och jag kan egentligen inte klaga pĂ„ nĂ„gonting. 

Förutom en sak dĂ„, förstĂ„s. Jönköping vann efter att ha avgjort (7–8) i slutminuten. 

Snacka om tung och jobbig förlust. 

Hur gÄr dina tankar nu?

– Jag Ă€r tom och det Ă€r klart att det Ă€r mĂ„nga kĂ€nslor. Men samtidigt...det Ă€r en lĂ„ng sĂ€song och Ă„tta matcher kvar att spela. 

VIBK fick verkligen kĂ€mpa i uppförsbacke i den hĂ€r seriefinalen. GĂ„ng pĂ„ gĂ„ng lyckades de komma tillbaka och nĂ€r Elias Travtjenko kvitterade till 7–7 i slutet, trodde nog de flesta att Vimmerby Ă€ndĂ„ bĂ€rgat Ă„tminstone en poĂ€ng. 

Men icke. 

Blott 38 sekunder före slutsignalen satte Carl Lindblad segermÄlet för KFUM.

undefined
Jönköping vann en tÀt seriefinal.

Vad hÀnde?

– De fick till en frislagsvariant. Möjligtvis att vi blev lite lĂ„ga, men det Ă€r sĂ„nt som hĂ€nder. Men visst, vi ska kunna tĂ€ppa till dĂ€r och sĂ„klart Ă€r jag jĂ€ttebesviken just nu. Jag tycker att vi förtjĂ€nar poĂ€ng i den hĂ€r matchen. 

PĂ„ mĂ„nga sĂ€tt blev det hĂ€r ett toppmöte helt i publikens smak, tja...förutom slutresultatet dĂ„ i mĂ„ngas ögon. Matchen var vĂ€lspelad med hög intensitet och starka kĂ€nslor. Det var dramatiskt hela vĂ€gen och det bjöds pĂ„ mĂ„nga vackra mĂ„l. 

Och som sagt, Vimmerby visade stark moral dĂ„ de kom tillbaka flera gĂ„nger om. Trots det blev de poĂ€nglösa. 

Hemmalagets John Pettersson var en av matchens bĂ€sta. Han var som precis alla andra i VIBK mycket besviken. 

– Det dĂ€r mĂ„let (7–8) kom ju frĂ„n ingenstans. Sen förstĂ„r jag inte hur domarna kan döma bort mitt mĂ„l (vid stĂ€llningen 1–3)? Jag kan ju inte bara försvinna och jag Ă€r först in i situationen. De sa att jag sparkade till deras mĂ„lvakt innan bollen gick i mĂ„l, men nĂ€...jag förstĂ„r det bara inte, sĂ€ger han och suckar. 

För VIBK lĂ€r det ta ett tag att smĂ€lta den hĂ€r förlusten, men det fĂ„r inte ta för lĂ„ng tid. 

– NĂ€, det tar nog ett tag glömma det hĂ€r, men vi har derby (VĂ€stervik) redan pĂ„ tisdag och vi mĂ„ste upp pĂ„ "hĂ€sten" direkt, sa Alexander Pettersson innan han traskade in i omklĂ€dningsrummet. 

VIBK–KFUM: 7–8

PoÀngen i VIBK: Jonatan Green 3+0, Mattias Zeilon 2+0, Elias Travtjenko 2+0, John Pettersson 0+1, Nils Danielsson 0+1, Thim Isaksson 0+1, Victor Wall 0+1, Hampus Carlsson 0+1 Elliot Kronstrand 0+1.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!