Elmér inför stormötet: "Har inget att förlora"

I helgen får Vimmerby IBK chansen att mäta sina krafter två gånger om mot ett av Sveriges bästa lag. "Teoretiskt sett har vi inget att hämta mot ett lag som Kalmarsund, men det är stort att bara få möta dem och jag ser det som att vi inte har något att förlora", säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

VIBK-tränaren Michael Elmér är osäker på om Jonatan Green kommer till spel mot Kalmarsund.

VIBK-tränaren Michael Elmér är osäker på om Jonatan Green kommer till spel mot Kalmarsund.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-08-26 16:30

Kalmarsund har aviserat att de kommer med ett starkt lag med Kim Nilsson i spetsen till fredagens första match i Vimmerby.

– Det hedrar Kalmarsund att de gör på det viset och agerar ambassadörer för sporten och tar chansen att sprida sporten och sin verksamhet. Matchen blir även en fin kickstart på säsongen för oss efter pandemin, säger Michael Elmér som inte har några illusioner om att VIBK ska lyckas störa dem över två matcher.

– Ser man spelare för spelare så har vi teoretiskt sett inget att hämta. Det kommer att krävas riktigt bra prestationer både som lag och individuellt av oss för att kunna ge dem en match. I ett sådant här läge ser jag det som att vi har inget att förlora.

VIBK har börjat försäsongen starkt annars och Elmér har fått se både nyförvärv och yngre förmågor från de egna leden kliva fram direkt.

– Det är angenäma problem att ta ut laget. Vi har inte spikat hur formationerna ska se ut än utan det får klarna närmare seriepremiären.

Senast saknade VIBK skyttekungen Jonatan Green mot Olofström på grund av skada.

– Han har känning av en gammal skada som han drog på sig för ett år sen. Han ska testa hur det känns på torsdagens träning. Det känns som 50/50 att han kan spela.

Till fredagens match tar VIBK in 150 åskådare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!