Förbundets besked till VIBK: "Känns långsökt"

I helgen avslöjade Sporten att KFUM Jönköping ser ut att avstå sin plats i innebandyettan. Det bekräftas av Svenska Innebandyförbundet som samtidigt sänker Vimmerby IBK:s förhoppningar på att få en friplats. "Det är långsökt", säger Patrik Eklund som är tävlingssamordnare på SIBF.

VIBK ser inte ut att bli aktuella för en friplats i division ett.

VIBK ser inte ut att bli aktuella för en friplats i division ett.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-05-06 14:26

Ni vet hur det var. Vimmerby IBK stretade, kämpade – och gjorde till stora delar en kanonsäsong i division två. Men...KFUM Jönköping var alldeles för bra och vann serien ganska komfortabelt, före lika klara tvåan VIBK.

Jönköping tog klivet upp i ettan, medan Vimmerby tvingades konstatera att de fick spela vidare i divisionen under. 

Trodde alla!

Nu kan en vändning vara på gång. Uppgifter som Vimmerby Tidning tagit del av tyder på att seriesegrande KFUM överväger att avstå sin plats. En person med god insyn i klubben medger att något kan vara på gång. 

Bakgrunden till avhoppet ska vara att KFUM Jönköping har byggt sitt lag på en mängd lovande spelare i 18-20-årsåldern som är eftertraktade av andra lokala klubbar. Därför kan det bli akut spelarbrist.

– Vi har fått information om att KFUM Jönköping kommer avstå sin plats, men det är inte formellt bekräftat än, säger Patrik Eklund.

Vad händer med den vakanta platsen?

– Den går i första hand till en klubb som blev utslagna i kvalet till ettan. Per Ols IBS toppar den listan före Strömsbro och Vinberg.

Eklund berättar även att Vimmerby IBK som tvåa i division 2 står en bit ned på turordningen.

– I och med att serieindelningarna inte är gjorda än tas ingen geografisk hänsyn. Hade avhoppet kommit i ett senare skede kunde VIBK blivit aktuella. Nu känns det långsökt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!