Unga talanger i internationella matcher

Tre unga innebandytalanger från trakten har blivit uttagna att spela en cup med internationellt motstånd i Uppsala i helgen mot lag från Finland och Tjeckien.

Elliot Kronstrand, 14, ska till Uppsala och spela internationella matcher i helgen.

Elliot Kronstrand, 14, ska till Uppsala och spela internationella matcher i helgen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2018-07-25 14:41

Elliot Kronstrand och Tess Fridh från Vimmerby samt Noa Karlsson från Västervik är spelarna som ska till Uppsala i helgen och mäta sina krafter mot internationellt motstånd. Tidigare under sommaren har de tillsammans med 200 andra ungdomar i respektive ålderskull varit på läger som arrangeras av Selected Player. Ett talangutvecklingskoncept som trefaldige världsmästaren i innebandy Jonathan Kronstrand ligger bakom. Lägren är till för spelare som brinner för sin idrott och vill få högkvalitativ individuell träning som ger snabb utveckling.

De tre lokala spelarna utmärkte sig under det läger som hölls tidigare i sommar och är bland de 30 som tagits ut för att möta lag med spelare från Schweiz och Finland som gått samma väg i sina hemländer.

– Det ska bli kul att få åka till Uppsala i helgen och möta lag från andra länder. Varje land har två lag så det blir många matcher mot bra motstånd, säger Elliot Kronstrand som är 14 år och spelar i Vimmerby IBK till vardags.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!