Fem spaningar från Vimmerbys målfest

Hur var formen? Hur skulle Vimmerby hantera den viktiga streckmatchen mot Kallinge? Jodå. Med beröm godkänt. Torbjörn Allvin har plockat ut fem punkter från fredagens hockeymatch.

Vimmerby tog en viktig seger efter det långa speluppehållet.

Vimmerby tog en viktig seger efter det långa speluppehållet.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-12-19 12:30
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

1) Den sprudlande offensiven. Minnet må ibland vara kort, men i mitt mindset kan jag inte plocka fram en match från tidigare i höstas, där Vimmerby bjudit på en sådan rörlig, kreativ och fartfylld anfallshockey. Det var roligt att se Vimmerby husera i offensiv zon mot Kallinge. 

2) De vackra målen. Hete Oskar Carlsson visade vägen med sitt 2–1-mål. Han fick kanonträff med sitt mäktiga slagskott. Pang. Isak Edman hade inte en suck. Minst lika fint var förarbetet till målet, inte minst Jakob Karlssons prestation, då han cirklade ett par varv, innan han hittade Anton Carlsson som passade vidare till Oskar Carlsson. Nye Johan Schreibers fullträff var också en godbit där han iskallt snärtade in pucken i krysset. Todd Winders powerplay-mål var läckert även det. 

3) En ny "superkedja"? Rapporterna var positiva innan återstarten. Johan Schreiber sas ha hittat rätt kemi direkt med Sebastian Vidmar och Philip Rondahl på träningarna. Och, jo...visst var det så. Första matchen tillsammans var lovande. Trion kompletterade varandra och hotade ständigt KRIF med smarta passningar, fina kombinationer och mycket fart. Mest imponerad är jag av Vidmar, som återigen visade sin skicklighet med öppnande passningar till sina lagkamrater. Här har Jakob Karlsson fått en like i fråga om ett väl utvecklat spelsinne. 

4) Coronaprägeln. Det går inte att komma ifrån. Så trist det är utan publik. Visst fanns det några få på plats i Vimmerby Ishall, men det är så tyst och ödsligt. Nog för att jag ståendes på pressläktaren precis över motståndarbåset, ofta hörde Kallingespelares och Kallingeledares starka frustration verbalt, men det är såklart inte alls lika trevligt som att höra känsloyttringar från åskådare och supporterklack. 

5) Moralstärkande seger. På vilket sätt skulle det märkas på prestationerna på isen, både individuellt och som lag, att VH inte spelat match sedan 22 november – och där dessutom flertalet av spelarna varit sjuka i covid-19? Faktiskt ingenting. Det var förvånande. 7–2 mot Kallinge var ett styrkebesked. Vimmerby har nu vunnit de fyra senaste drabbningarna mot KRIF. Segern innebär inte att Vimmerby hängt av Blekingegänget i kampen om en plats i Allettan, men oddsen blev betydligt bättre. På söndag väntar ännu en rival om topp-fem, Mörrum. Vinst där och VH tar ett megakliv mot Allettan.