Spångberg visade vägen: "Ruskigt effektiva"

Väsby har två matchbollar mot Vimmerby efter segern med 5–1. "Det kändes bra att komma tillbaka och vinna", sa Väsbys back Jacob Spångberg som har ett förflutet i VH.

VH:s Christian Lindberg och Väsbys Jacob Spångberg.

VH:s Christian Lindberg och Väsbys Jacob Spångberg.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-03-29 21:07

Det var säsongen 2014-15 som backen var inlånad till Vimmerby i tolv matcher.

– Det finns ett par bekanta ansikten kvar i laget sedan den tiden, sa Spångberg som klev in i handlingen och stod för 3–1-målet när Väsby öste på framåt i början av andra perioden.

undefined
Förre Vimmerbyspelaren Jacob Spångberg gjorde mål för Väsby.

– VH tappade fokus i det läget och vi var ruskigt effektiva på att utnyttja deras misstag. Vi gick fram till 5–1 och stängde mer eller mindre ned matchen.

Vad fick du för intryck av Vimmerby annars?

– Det är ett svårspelat lag som är tighta i mittzon och är giftiga när de kommer med fart. Nu har vi två matchbollar på oss att avgöra i helgen, men ingenting är klart bara för att vi vann så säkert ikväll.

undefined
Christian Lindberg deppar efter ett av de insläppta målen i upptakten av andra.

Vimmerbybacken Christian Lindberg var nedstämd efter slutsignalen och kände att man stått för en svag insats i helt fel läge.

– Vi går bort oss och tappar puck i fel lägen och de fick utdelning på allt där ett tag i början av andra perioden, säger han och drar en parallell till förra tisdagens möte med Karlskrona hemma som VH vann med 8–2.

– Då gjorde vi fem snabba mål och nu fick vi smaka på vår egen medicin. Efter en sådan smäll är det svårt att resa sig igen och Väsby var stabila i andra halvan av andra perioden och i tredje. De stängde ned matchen väldigt väl. 

Hoppet om en vändning i helgen är dock långt ifrån ute.

– Det är ny match på fredag och 0–0 då. Vi har alla möjligheter att vända på det här om vi kommer upp i rätt nivå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!