Fyra insläppta på fem matcher för Rydén

Vimmerby Hockey har tagit fem raka segrar i vårserien och målvakten Tomas Rydén har endast släppt in fyra mål på dessa matcher. I matchen mot Dalen höll han ännu en nolla: "Det känns som vi har fattat vad det handlar om nu", säger han.

Tomas Rydén höll tätt i onsdagens bortamatch mot HC Dalen.

Tomas Rydén höll tätt i onsdagens bortamatch mot HC Dalen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-01-08 21:59

Det är en avslappnad och belåten Tomas Rydén vi pratar med utanför omklädningsrummet efter att Vimmerby Hockey vunnit med 4-0 i Norrahammar. Målvakten har precis gjort ytterligare en mycket stabil match och hållit nollan. 

– Det känns jävligt skönt, säger Ryden.   

Han fortsätter:

–  Det är viktigt för självförtroendet att få hålla nollan. Både för mig och resten av laget. Det är ett bra försvarsspel som gör att vi inte släpper in mål. Jag känner mig trygg med spelet Phil vill spela och det gör att vi får stabil defensiv, säger Rydén. 

Ni har bara släppt in fyra mål på fem matcher i vårserien. Vad är det som gjort att defensiven fungerar så bra?

– Det är svårt att säga egentligen. Men allting funkar bra och vi har verkligen höjt oss i alla delar. Det känns som vi har fattat vad det handlar om nu. Att hela tiden förbereda sig på rätt sätt och ta rätt beslut på och utanför isen.

Känns det bättre även för din del eller är det mest laget som gör att ni släpper in färre mål?

– Det är svårt att säga. Jag har ju varit skadad en del och så, men det är klart att det känns bra i mitt spel. Det har fungerat och jag tycker det blir bättre och bättre. 

Mot Dalen fick Tomas Rydén göra en del svettiga räddningar när VH var tillbakatryckta av motståndarna. Men laget fick upp farten en bit in i matchen och vann till slut med 4-0. 

– Det var stabilt idag. En bra match, konstaterar VH-målvakten. 

Nu har Vimmerby fem raka segrar och har fått en optimal start på vårserien. 

– Det är jättebra så klart. Vi har satt oss i en riktigt bra position nu och ska bara försöka fortsätta som vi har gjort. Vi går för att vinna den här serien, avslutar Rydén. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!