HÀr Àr Vimmerbys andra nyförvÀrv

Nu Àr det klart vem som ska konkurrera med Tomas Rydén den kommande sÀsongen. Vimmerby Hockey har vÀrvat Oscar Walldén frÄn DjurgÄrdens IF. DÀrmed har VH spikat sin mÄlvaktsbesÀttning.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2019-04-18 11:02

20-Ärige mÄlvakten Oscar Walldén DjurgÄrdens J20-lag blir Vimmerby Hockeys andra nyförvÀrv inför sÀsongen 19/20. Walldén hade bÀst rÀddningsprocent av samtliga mÄlvakter i J20-slutspelet (94,2), dÀr han var med och tog JSM-brons med DjurgÄrden i början av april. Förutom J20 Superelit har Àven Walldén trÀnat regelbundet med DjurgÄrdens SHL-lag och Àven funnits med pÄ bÀnken vid ett par tillfÀllen, bland annat i det pÄgÄende SM-slutspelet.

Han har Àven erfarenhet frÄn hockeyettan dÄ han var utlÄnad till Nacka i den östra hockeyettan under sÀsongen 17/18.

– Det kĂ€nns riktigt bra att komma till Vimmerby. Jag har bara hört bra grejer om klubben. Det ska bli roligt att bli en del av det, och vara med och gĂ„ sĂ„ lĂ„ngt som möjligt. Det kĂ€nns spĂ€nnande, sĂ€ger Oscar WalldĂ©n.

Han beskriver sig som mÄlvakt sÄ hÀr:

– Jag skulle vilja sĂ€ga att jag Ă€r en tekniskt skicklig mĂ„lvakt. Är lugn och positionssĂ€ker och Ă€r skicklig med klubban, sĂ€ger Oscar WalldĂ©n.

Oscar Walldén blir nu den tionde spelaren att presenteras av Vimmerby Hockey under silly season.

– Vi har scoutat Oscar WalldĂ©n vid tvĂ„ tillfĂ€llen, och vet att det Ă€r en duktig och vĂ€lskolad mĂ„lvakt som vi ocksĂ„ fĂ„tt vĂ€ldigt goda referenser pĂ„. DjurgĂ„rden har ocksĂ„ levererat mĂ„nga bra mĂ„lvakter genom Ă„ren och vi kĂ€nner oss vĂ€ldigt trygga med den hĂ€r lösningen. Han kommer att tĂ€vla rejĂ€lt om att förtjĂ€na speltid, sĂ€ger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.

I och med Walldéns signatur har Vimmerby Hockey spikat mÄlvaktssidan för kommande sÀsong - och det innebÀr att Jonathan StÄlberg inte kommer att vara kvar.

– Det hade inte varit rĂ€ttvist mot ”Jonte” att inte kunna erbjuda honom en roll som uttalad etta. BĂ„de RydĂ©n och StĂ„lberg Ă€r förstamĂ„lvakter i hockeyettan, och det handlar ocksĂ„ om ekonomi för bĂ„de klubben och spelaren. Vi tackar honom för tvĂ„ fina Ă„r och önskar lycka till, sĂ€ger Morgan Persson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!