Horsky: "Det var en konstig match"

Klara siffror, visst. Men 6–2 för VH mot Tranås speglade inte matchen. Den var betydligt jämnare än så. "Det var en konstig match, mycket upp och ner i 60 minuter", säger Phil Horsky efter segern.

Glädjen var stor när VH lyckades besegra Tranås.

Ishockey2020-11-18 22:42

Som väntat bjöd Tranås på betydligt tuffare motstånd i returen i Vimmerby. När lagen möttes i Tranås i början av oktober vann VH enkelt, med 3–0. Det var siffror klart i underkant mot ett TAIF som inte alls var att känna igen.

Nu var de mycket mer på hugget och påkopplat.

– Tranås är ett bra lag, det visste vi. De kom också ut hårt i matchen. Första tio minuterna var de klart bättre än oss, säger Horsky, som fick se Simon Rodling göra 0–1 tidigt.

Vimmerby växte sedan in i matchen och kunde både kvittera (Mattias Wigley) och ta ledningen (Todd Winder). VH visade prov på effektivitet, men spelmässigt var ledningen inte särskilt välförtjänt.

Det var det däremot när Vimmerby gick fram till 3–1 och vi kunde summera andra perioden.

– Det var vår klart bästa period och vi vinner skotten stort (22–6). Hade vi varit lite mer kyliga i avsluten hade vi haft en större ledning, menar Phil Horsky.

VH fick bland annat möjlighet att spela fem mot tre i två minuter – utan att lyckas näta. Ende målskytt i perioden blev nu Philip Rondahl.

Ett desperat och energistarkt Tranås tog sedan tag i taktpinnen i den sista akten. Vimmerby blev hårt tillbakatryckt i egen zon. Något som inte Horsky var nöjd med:

– Nä, jag tycker att vi kan göra det bättre där. Vi var lite för mjuka och måste kunna spela mer rejält och enkelt.

Den fullt rättvisa reduceringen kom också, då Filip Halvordsson dunkade in 3–2. I det läget talade mycket för Tranås, men matchbilden kom att byta skepnad igen.

– Jag är nöjd med det sätt vi slutför matchen. Det är starkt av killarna att lyckas komma tillbaka på det sättet. Det visar att vi har bra karaktär i laget.

Oscar Gustafsson frälste hemmalaget då han skickade in 4–2, fem minuter före slutsignalen. Han fick till ett rappt och bra avslut i nättaket. Kort efteråt satte han också 5–2 och punkterade definitivt matchen. I slutsekunden gjorde Linus Ljung 6–2.

– Det var en okej insats från vår sida. Skönt att vi vann, säger Phil Horsky.

I ett jämnt Vimmerby gjorde målvakten Tomas Rydén återigen en mycket bra match – och fick också välförtjänt priset som bäste hemmaspelare. Oscar Gustafsson, Oskar Lindgren, Oskar Carlsson och Philip Rondahl var också framträdande.

Närmast väntar Troja på fredag och Karlskrona på söndag.