Horsky innan matchstart: "Vill spela med glädje"

Här är VH-tränaren Phil Horskys tankar inför kvällens match mot Visby/Roma någon timme innan samlingen. "Hoppas vi kan knäcka dem med vår fart".

Det blir ingen match i afton för Sebastian Vidmar (i mitten på bilden). En överkroppsskada sätter stopp.

Det blir ingen match i afton för Sebastian Vidmar (i mitten på bilden). En överkroppsskada sätter stopp.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-01-27 15:45

Sebastian Vidmar vilar. Olle Söderlund in som 13:e forward. Tomas Rydén vaktar kassen. Det är förändringarna i Vimmerbylaget till Visby-matchen. 

– Vidmar kommer inte att spela. Han har en oklar överkroppsskada och får vila en till två matcher, säger Phil Horsky om VH-forwarden. 

In i hans ställe går Todd Winder, som paras ihop i en kedja med Jakob Karlsson och Jonas Nyman. 

Vad är dina tankar om Visby?

– Jag har kollat på deras match mot Troja. Det är ett ganska svårt lag att möta. De spelar moget, har skickliga backar och spelar ett strukturerat försvarsspel. Jag har hört att de har en finsk spelare (Sami Tamminen) som kanske inte kommer till spel. Forwarden Alex Ek känner vi till från Nybrotiden och sen har de en back med Modo-koppling (Sebastian Walfridsson) som ska vara duktig. 

Hur vill du att ni spelar mot dem?

– Jag vill se att vi spelar avslappnat och med glädje. Jag vill att grabbarna förstår att vi inte har något att förlora. Jag tycker inte att vi ska överanalysera de senaste matcherna, men samtidigt ska vi lära oss av våra misstag. Vi måste bli lite mer mogna och spela jämnare över 60 minuter. 

Hur ska ni vinna mot dem?

– Jag tror att vi kan knäcka dem med vårt fart, rörlighet och det snabba spelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!