Horsky: "Vi var det bättre laget"

Phil Horsky berömde sitt manskap efter att Vimmerby Hockey lyckats tvinga fram en tredje avgörande match mot Troja. "Vi var det bättre laget ikväll", sa han.

Phil Horsky.

Phil Horsky.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-04-09 20:45

En sak är klar. Det är oerhört svårt att få fram en vinnare i kvartsfinalserien mellan Vimmerby och Troja. Fredagskvällens returmöte i Vimmerby såg ut att bli lite av en repris av det första mötet i Ljungby. 

VH tog ledningen med 1–0, Troja kvitterade i power play innan första perioden var över och andra perioden förblev mållös.

Hade sedan Victor Romfors satt sitt läge för Troja i slutminuten av tredje hade historien upprepat sig. Så blev det dock inte. Tomas Rydén räddade och i sista minuten klev Gustav Jansson fram och gjorde sitt andra mål för kvällen och det där 2–1-målet som betyder att det blir en tredje avgörande match i Vimmerby på lördagen.

– Det var väldigt kul för Gustav. Han har fått begränsat med speltid i vissa perioder under säsongen, men alltid visat rätt attityd och bara jobbat vidare. Jag vet att han kan så mycket bättre och det visade han verkligen ikväll, sa VH-tränaren Phil Horsky som strödde superlativ över hela sitt lag för insatsen mot Troja.

– Visst var det jämnt, men ikväll var vi ändå det bättre laget. Vi satte dem under press och löste de situationer vi behövde göra på ett berömvärt vis. Kämpade hela vägen och visst var det jämnt in i det sista, men vi skapade klart flest chanser i andra och tredje perioden och förtjänade att avgöra, sa Horsky och såg fram emot lördagens avgörande kamp.

– Det kommer bli riktigt roligt, sa han.

Tränarkollegan i Troja Roger Forsberg sa så här efter matchen:

– Vi var ju oerhört nära att avgöra strax innan deras segermål kom. Målet kändes onödigt då vi blev alldeles för passiva i egen zon. Fram tills dess hade vi spelat klockrent. Nu får vi ladda om inför morgondagens match. Det gäller att vi är nog med att få i oss energi i form av mat och sömn, sade Forsberg och tillade:

– Jag anser att både vi och Vimmerby hör hemma i kvalserien, såpass bra är båda lagen. Men nu blir det bara ett av oss som går vidare och jag hoppas och tror naturligtvis att vi ska klara uppgiften. Vi var med om en liknande situation förra året mot Boden och då gick det bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!