Väsby kopplade grepp efter odiskutabel vinst

Ett ofokuserat Vimmerby mot ett effektivt Väsby. Det gav odiskutabla 5–1 i Väsbys favör som nu har två matchbollar på sig att avgöra till helgen. "Vi var inte riktigt där ikväll", konstaterade VH-tränaren Staffan Lundh efter slutsignalen.

Väsby avgjorde med en riktig målkavalkad i upptakten av andra perioden.

Väsby avgjorde med en riktig målkavalkad i upptakten av andra perioden.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-03-29 21:36

Fyra mål inom loppet av fyra minuter. Det mer eller mindre bjöd Vimmerby Väsby på i upptakten av andra perioden. Misstag som mycket väl kan förstöra en hel säsong för Vimmerby Hockey. Nu är de piskade att vinna två raka till helgen i Väsby om drömmen om avancemang till kvalserien inte ska gå i kras. Ännu en gång.

– Jag fick tidigt en känsla av att vi inte riktigt var där ikväll. Det vi gjorde bra mot Karlskrona fungerade inte alls nu. Även om det är besviket nu är det bara att ladda om och göra det bättre på fredag, sa VH-tränaren Staffan Lundh.

Första perioden var jämn. Väsby öppnade målskyttet efter slarv i VH-försvaret. Måns Krämer såg ändå till att det stod 1–1 efter första perioden.

Med tanke på att Väsby inte hade vaskat fram särskilt många kvalificerade målchanser i första så kom deras öppning av andra som en chock. 

2.31 in i mellanakten stod det 3–1 på resultattavlan efter att förre VH-spelaren Jacob Spångberg nätat. VH-tränaren Staffan Lundh insåg faran och tog timeout.

Effekten blev knappast den önskade.

Knappt tre minuter senare stod det nämligen 5–1 och då fick Robin Christoffersson nog och lämnade plats åt Gustav Bågenvik i målet.

– Vi var ruskigt effektiva i början av andra. Vi hade scoutat Vimmerbys svagheter och skapade chanser på det. Matchen avgjordes där och jag är nöjd med hur vi stängde ned matchen i tredje, sa Väsbys tränare Jussi Salo.

VH lyckades sedan få stopp på läckaget bakåt. Däremot kunde de inte repa mod och få till något nämnvärt framåt. Efter en tredje period som kändes som en ren transportsträcka var 5–1 till Väsby ett faktum.

– Det blev rejäl uppförsbacke efter 5–1. Kunde vi fått in en snabb reducering hade det blivit lite match av det. Samtidigt hedrar det oss ändå att vi står upp och inte rasar ihop fullständigt efter den smällen, sa Staffan Lundh som ändå känner att hoppet finns inför helgen.

– Det såg vi i matchserien mot Karlskrona att bara för att vi vann stort i första matchen så är ingenting klart. 

VH–Väsby 1–5

Första perioden: (06:58) 0–1 Pontus Karlsson, (14:35) 1–1 Måns Krämer (Jakob Karlsson). 

Andra perioden: (01:01) 1–2 Elias Lindström, (02:30) 13 Jacob Spångberg, (03:04) 14 Carl Wassenius, (05:29) 15 Henrik Rommel.

Jussi Salo var väldigt nöjd med Väsbys insats.
Jussi Salo var väldigt nöjd med Väsbys insats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!