Vimmerbykillen stannar i Kalmar: "Något bra på gång"

Två år kvar på kontraktet. Då väljer Daniel Stolt att förlänga sitt kontrakt med Kalmar HC – till 2026.

Daniel Stolt, tidigare sportchef i Vimmerby Hockey, blir kvar i Kalmar HC.

Daniel Stolt, tidigare sportchef i Vimmerby Hockey, blir kvar i Kalmar HC.

Foto: Arkivbild

Ishockey2022-05-04 13:30

Vimmerbykillen Daniel Stolt tog över som sportchef i Kalmar HC inför förra säsongen. Laget stod för en historiskt bra säsong och var ytterst nära att ta sig till kvalserien. Man åkte ut i playoff 3 mot Halmstad Hammers. 

Nu väljer sportchefen att förlänga sitt avtal med klubben, till 2026, trots att hans ursprungliga kontrakt sträcker sig över ytterligare två år. Det skriver klubben på sin Facebook-sida. Enligt Barometern-OT hade Stolt även allsvenska anbud.

– Vi har varit ömsesidigt nöjda och det är bra folk runt omkring mig och i laget. Det är något bra på gång och jag vill hjälpa Kalmar HC med det man kan nå som organisation, säger Daniel Stolt till Barometern.

På KHC:s Facebook-sida utvecklar han sina tankar.

– Det var i slutändan ett enkelt beslut att skriva på ett nytt avtal. Det enda jag behövde var min sambos okej och jag fick direkt ett ja när jag ställde frågan. Under första året tog vi tillsammans stora kliv organisatoriskt, sportsligt och ekonomiskt och jag räknar med ett vi fortsätter på inslagen väg.

Camilla Freedeke, som är ordförande i Kalmar HC och som tidigare bott i Vimmerby, säger så här:

– Vi vill bygga en organisation som är stabil över tid och Daniel är en pusselbit i detta strategiska arbete. Vi gör vårt bästa ekonomiska resultat någonsin och Daniel var ett viktigt steg i den processen med sitt kontaktnät och kunnande. Sportsligt vill vi bygga över tid och där är Daniels kompetens oerhört viktig.”

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!