Lundh: "Skaffat oss ett bra utgÄngslÀge"

2–1 borta mot Karlskrona. Det innebar att Vimmerby Hockey lyckades besegra KHK efter Ă„tta raka nederlag. Dessutom Ă€r laget i praktiken klart för slutspel. "Vi kan sĂ€ga att vi har skaffat oss ett bra utgĂ„ngslĂ€ge i alla fall", sa VH-trĂ€naren Staffan Lundh.

Vimmerby Hockey lyckades sÀtta stopp för Karlskrona till slut efter Ätta raka nederlag. Segern innebar Àven att VH Àr nÀra en plats i slutspelet.

Vimmerby Hockey lyckades sÀtta stopp för Karlskrona till slut efter Ätta raka nederlag. Segern innebar Àven att VH Àr nÀra en plats i slutspelet.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-03-02 22:11

UtgÄngslÀget för VH Àr minst sagt gynnsamt. Med tvÄ omgÄngar kvar har laget sex poÀng till godo pÄ Hanviken och dessutom Àr mÄlskillnaden 19 mÄl bÀttre till VH:s fördel.

– Det ska förstĂ„s mycket till för att det inte ska gĂ„ vĂ€gen, men jag vill inte sĂ€ga att det Ă€r klart förrĂ€n det Ă€r det. UtgĂ„ngslĂ€get Ă€r i alla fall gynnsamt och det syntes pĂ„ mĂ„nga av spelarna efter matchen att de kĂ€nde en viss lĂ€ttnad.

Matchen mot Karlskrona blev annars lite av repris pĂ„ lagens senaste möte i Vimmerby. DĂ„ hade VH ett stortspelövertag i tvĂ„ perioder utan att lyckas rycka ifrĂ„n och avgöra. Den gĂ„ngen vĂ€nde Karlskrona 2–1 till 3–2 i slutminuterna och mer eller mindre stal tre poĂ€ng.

– Vimmerby var vĂ€l förtjĂ€nta av tre poĂ€ng ikvĂ€ll. Vi kom visserligen nĂ€ra pĂ„ slutet och kunde lika gĂ€rna ha kvitterat. Vimmerby var klart bĂ€ttre ikvĂ€ll och dominerade stort under drygt halva matchen och vann rĂ€ttvist, sa KHK-trĂ€naren Eric Karlsson som till slut fick kapitulera mot sin forna klubb.

VH hade alltsĂ„ Ă„tta raka förluster mot just KHK, men pĂ„ onsdagskvĂ€llen bröts den trista trenden med besked. Vimmerby började visserligen nĂ„got avvaktande, men fick upp farten i samband med att William Dageryd prickade in lagets ledningsmĂ„l. I andra perioden blev övertaget Ă€nnu mer tydligt. VH vann skotten med 13–3 och radade upp klara möjligheter.

– Jag tycker att vi spelade ut Karlskrona lĂ„nga stunder. Sedan var det tufft att vi inte fick in 2–0 med tanke pĂ„ hur mĂ„nga lĂ€gen vi hade i andra. Deras mĂ„lvakt höll dem kvar i matchen, sa Staffan Lundh.

Han fick Ă€ndĂ„ se VH göra 2–0 i upptakten av tredje perioden dĂ„ Tim Lindfors hittade rĂ€tt. 

– Det blev lite onödigt spĂ€nnande nĂ€r de fick in 2–1, men jag tycker Ă€ndĂ„ att vi hade det under kontroll pĂ„ slutet. Robin Christoffersson agerade stabilt i mĂ„l och vi höll ihop försvaret vĂ€ldigt vĂ€l, sa Lundh som lyfte fram laginsatsen.

– Hela laget gör det vĂ€ldigt bra. Sedan var det kul att bĂ„de William (Dageryd) och Tim (Lindfors) fick kliva fram och göra mĂ„len.

MĂ„len:

Första perioden: 0–1 (8.11) William Dageryd (Anton Carlsson, Todd Winder).

Tredje perioden: 0–2 (42.27) Tim Lindfors (Ludvig VĂ€nnström, Philip ElgestĂ„l), 1–2 (48.13) Mikael Roslund.

Robin Christoffersson gjorde ett par viktiga rÀddningar i tredje perioden nÀr KHK var pÄ vÀg in i matchen.
Robin Christoffersson gjorde ett par viktiga rÀddningar i tredje perioden nÀr KHK var pÄ vÀg in i matchen.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!