Linköping tog tredje raka borta mot Malmö

Linköping biter sig kvar i SHL-tabellens övre skikt. Borta mot Malmö tog östgötarna den tredje raka segern. Försvararen Jesper Pettersson blev matchvinnare med sitt 2–1-mål. –Vi är stabila, säger Linköpingstränaren Klas Östman.

Linköpings Jesper Pettersson kämpar med Malmös Alan Quine framför Linköpingsmålvakten Marcus Högberg. Östgötarna vann bortamatchen med 2–1.

Ishockey2023-12-07 21:16

Grundserien av SHL har nästan nått halvvägs och Linköping parkerar som trea med 44 poäng på 25 spelade matcher i en något haltande tabell.

Efter en tung andra halva av november – två poäng och fyra raka förluster – har östgötarna nu tre raka segrar via 2–1 borta mot Malmö.

– Det är inte så att det skiner om oss alla gånger, men vi är stabila. I period två och tre är det inte många målchanser vi släpper till, säger Linköpingstränaren Klas Östman.

Mål i numerärt överläge

Amerikanen Anthony Greco satte ledningsmålet för Linköping i numerärt överläge efter 6.30 av den första perioden. JVM-uttagne Filip Bystedt vann pucken vid sargen bakom mål och Greco fick helt ostörd vispa in 1–0 precis framför Daniel Marmenlind i Malmömålet.

Kvitteringen föll i princip omgående i upptakten av den andra akten. Efter 0.27 sekunder kunde Malmös poängkung Janne Kuokkanen skicka in 1–1-pucken – finländarens 21:a poäng för säsongen – bakom Marcus Högberg i bortamålet. Ett skott som inte såg helt otagbart ut.

I slutskedet av perioden skulle Linköping återta kommandot. Med 1.03 kvar att spela fick backen Jesper Pettersson öppet mål efter att Marmenlind lämnat en retur rakt ut i gapet.

Poängen var Linköpingsförsvararen 100:e grundseriepoäng i SHL.

– Det hade jag ingen aning om, men det är skönt att göra poäng, säger Pettersson till TV4 Play.

Ett sömnpiller

Matchen bjöd på det stora hela inte direkt på någon bländande ishockey.

– En tuff match. Mycket fram och tillbaka. Vi får inte de långa anfall vi vill ha, säger Pettersson.

Den tredje perioden blev ungefär som de två föregående – något av ett sömnpiller. Först i slutet när Malmö plockade ut Marmenlind och satsade på spel med sex mot fem utespelare tände det till. Lagkaptenen Fredrik Händemark fick ett gyllene läge att kvittera, men när Malmöcentern tog skottet gick klubban sönder och Linköping kunde hålla undan till en 2–1-seger.

Malmö, som är drabbat av skador, avstängningar och sjukdom, är kvar som tolva i SHL-tabellen.