GUIDE: VĂ€sby mot VH – hĂ€r Ă€r allt ni behöver veta

VImmerby Hockey har en ny mÄstematch mot Bröderna/VÀsby.

VImmerby Hockey har en ny mÄstematch mot Bröderna/VÀsby.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-04-18 07:00

Vad: Brödernas/VĂ€sby–Vimmerby Hockey, nionde omgĂ„ngen i kvalserien.

Var: Renew Arena

NĂ€r: Torsdag, 19:00

NOTERAT

‱ Rest sig pĂ„ nio. Vimmerby har varit sĂ„ gott som utrĂ€knade flera gĂ„nger under kvalserien, men lyckats resa sig nĂ€r det behövts. Med tvĂ„ omgĂ„ngar kvar Ă€r de med i matchen, men kommer troligen att behöva hjĂ€lp med resultaten i andra matcher. I och med att Hudiksvall och Kristianstad möts i kvĂ€llens omgĂ„ng Ă€r VH:s enda möjlighet att ta över serieledningen att de vinner med stora siffror och bĂ€ttrar pĂ„ sin mĂ„lskillnad. Samtidigt som Hudiksvall slĂ„r KIK eller att Kristianstad förlorar efter förlĂ€ngning.

‱ Förlösande segern. Vilken urladdning VH bjöd pĂ„ i Kristianstad i tisdags. Tre mĂ„l pĂ„ drygt tio minuter mot ett lag som de har haft förtvivlat svĂ„rt att göra mĂ„l pĂ„ under sĂ€songen kom som en blixt frĂ„n klar himmel. Att de dessutom höll undan och vann med 3–2 i en sĂ€llan skĂ„dad rysare bĂ€ddar för fortsatt spĂ€nning. 

‱ Vilken kollaps. Brödernas/VĂ€sby fick bittert erfara att det Ă€r inte Ă€r det lĂ€ttaste att Ă„ka upp till PiteĂ„ och hĂ€mta tre poĂ€ng. De föll faktiskt med 3–2 till slut och har nu bara en minimal chans att blanda sig i kampen om seriesegern. Med tunga huvuden och en lĂ„ng bussresa i benen Ă€r frĂ„gan om laget orkar ladda om för kampen mot VH.

‱ Statistiken pĂ„ sin sida. Även om VĂ€sby föll med 3–2 mot VH nĂ€r lagen möttes i Vimmerby nyligen sĂ„ har de vunnit fyra av de sex senaste mötena mellan lagen. Framförallt slog VĂ€sby ut VH i det sista playoff-steget 2022 i tvĂ„a raka matcher.

HÅLL KOLL PÅ

‱ Eddie Levin. Den lille men ettrige forwarden kan bĂ„de konsten att göra mĂ„l och reta gallfeber pĂ„ sina motstĂ„ndare. Senast bidrog han med bĂ„de mĂ„l och assist nĂ€r VH slog Kristianstad. Totalt Ă€r han uppe pĂ„ nio poĂ€ng i kvalserien och Ă€r tvĂ„a i poĂ€ngligan totalt pĂ„ det. Han kan mycket vĂ€l bli tungan pĂ„ vĂ„gen i kvĂ€llens drabbning.

‱ Carl Wassenius. Är den enda spelaren i kvalserien som slĂ„r Levin pĂ„ fingrarna nĂ€r det kommer till poĂ€ngskörd. Med fyra mĂ„l och sex assist Ă€r han bara en pinne före Levin och det kan bli en extra match i matchen mellan poĂ€ngkungarna ikvĂ€ll. 24-Ă„ringen Ă€r AIK:are frĂ„n början, men har spelat för VĂ€sby de senaste Ă„ren, Ă€ven om han inledde sĂ€songen för Almtuna i Allsvenskan. En spelare som VH helt klart fĂ„r se upp med.

TRÄNARSNACK

NÀr Sporten trÀffade VH-trÀnaren Hampus SylvegÄrd efter segern i Kristianstad i tisdags var han förstÄs pÄ ett strÄlande humör.

– Otroligt skönt. Att Ă€ntligen fĂ„ vinna mot "spöket" kĂ€nns vĂ€ldigt bra. Jag Ă€r glad för killarnas skull och de sliter enormt matchen igenom. Och det glĂ€der mig att de vĂ„gar spela sig ur svĂ„ra situationer, vilket vi uppmanar dem att göra. Visst sĂ€tter vi oss i svĂ„ra situationer ibland, men de löser det bra. 

NÄgot lÀngre firande efter segern blev det inte, dÄ Vimmerby har ny match redan pÄ torsdag. Laget trÀnade lÀtt pÄ onsdagen och det ÄterstÄr att se om alla spelare Àr fit-for-fight pÄ torsdagen. Oskar Humble saknades pÄ grund av skada senast och Christoffer Thörngren kunde heller inte medverka.

Brödernas/VĂ€sby har en lĂ„ng vĂ€g att vandra för att de ska nĂ„ Hockeyallsvenskan. Mycket pĂ„ grund av förlusten med 3–2 borta mot avsĂ„gade PiteĂ„ senast.

– Offensivt Ă€r vi okej – inte mer och vi för spelet stora delar av matchen, men jag tycker att vi faller pĂ„ en dĂ„lig defensiv och individuella misstag. Sista minuterna stĂ„r vi för en fullstĂ€ndig kollektiv kollaps, sĂ€ger trĂ€naren Jesper Kemi till hemsidan.

VH-SIFFROR

Interna poĂ€ngligan kvalserien: 

Eddie Levin 9 (4+5)

Anton Carlsson 7 (4+3)

Hugo Ollila 7 (4+3)

Jakob Karlsson 6 (1+5)

RĂ€ddningsprocent

Robin Christoffersson 89.13

Scott Hector 84.21

BĂ€st plus/minus:

Pelle Ström +3

Jakob Karlsson +2

William Alftberg +2

undefined
Eddie Levin Àr VH:s bÀsta poÀngplockare i serien och tvÄa totalt i kvalserien.

B/V-SIFFOR

Interna poÀngligan kvalserien

Carl Wassenius 10 (4+6)

Rasmus Sörgardt 8 (3+5)

Henrik Rommel 8 (3+5)

RĂ€ddningsprocent:

Victor Olsson 90.05

BĂ€st plus/minus:

Rasmus Sörgardt +2

Fredrik Forsberg +2

SENASTE MÖTENA

6/4 2024: VH-Brödernas/VĂ€sby 3–2

MĂ„len: Martin PĂ€rna, Elias Lindgren, Adam Petersson.

1/4 2022: Brödernas/VĂ€sby-VH 5-3 

MÄlen: Ludvig VÀnnström, Tatu Kokkola och Hugo Enock.

undefined
VĂ€sby jublar efter att ha slagit ut VH i playoff 2022.

29/3 2022: VH-Brödernas/VÀsby 1-5

MÄl: MÄns KrÀmer

23/2 2022: VH-Brödernas/VÀsby 3-0

MÄlen: MÄns KrÀmer, Todd Winder och Philip ElgestÄhl.

30/12 2021: Brödernas/VÀsby-VH 4-3

MĂ„l: Jakob Karlsson, Tim Lindfors, Oskar Humble.

28/12 2021: VH-Brödernas/VÀsby 0-2

TABELL

undefined
Kvalserien

ÖVRIGA MATCHER:

PiteÄ–Halmstad, Hudiksvall–Kristianstad

FÖLJ MATCHEN

Vi sĂ€nder matchen med start 18:50. TRYCK HÄR för att komma till sĂ€ndningen.

TIPSET

1–3

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!