Nya knallen: Målvakten lämnar VIK

Gabriel Desajrdins lämnade på julafton. Viktor Östlund gör det på juldagen. VIK-målvakten som bara fått spela sex matcher den här säsongen kommer att bli utlånad, till en ännu inte namngiven klubb.

Viktor Östlund.

Viktor Östlund.

Foto: KENTA J…NSSON

Ishockey2018-12-25 17:09

– "Osten" har under hösten begärt att bli utlånad och det är något vi inte kunnat lösa. Därför har han efter diskussion med målvaktstränaren Gabriel Remelin kommit överens om att bästa lösning för att få mer speltid är att hitta en ny förening, säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson, i ett pressmeddelande.

Klubben skriver vidare om vad som nu väntar för målvakten:

– Var Viktor Östlunds ishockeykarriär fortsätter är inte klart, men Viktor kommer att erbjudas träna med klubbens juniorer tills vidare. Västerviks IK tackar Viktor för hans fina insatser i klubben och önskar stort lycka till i framtiden.

Men då VIK spelar match hemma mot Södertälje på annandagen så är en ersättare redan klar. Det rör sig om 18-årige Isak Ragnevad, senast i Rögles J20-lag, som har skrivit på ett kontrakt över resterande del av den här säsongen. Alltså en ren övergång – inte ett lån.

– Vi har fått agera efter situationen och tar nu in Isak från Rögles J20. Isak är en tävlingsinriktad och målmedveten kille som vi tror kan ge Emil Kruse en bra match om första målvaktsspaden. Isak får nu chansen i seniorhockeyn och vi får en chans att ta en titt på honom även för nästa säsong, säger Emil Georgsson.

Målvakten kommer att finnas med i truppen mot Södertälje och hans första VIK-match kommer också att bli hans seniordebut. Tidigare har Isak Ragnevad nämligen bara spelat juniorhockey i Ängelholmsklubben som också är hans moderförening. Hans räddningsprocent i år har legat på 90.8%, över de arton matcher han har spelat i superelit.

– Jag tycker mitt eget spel har varit som lagets. Vi började starkt och hade sen en liten dipp men kom tillbaka starkt mot slutet. Angående Emil (Kruse) hälsade vi på varandra under förra säsongen och det känns bra att han redan finns i Västervik, säger Ragnevad, till Rögles hemsida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om