Nyförvärven visade vägen igen: "Kul att se honom"

Vimmerby Hockeys hemmamöte med Tranås kommer inte att gå till historien som den mest välspelade matchen. Men VH visade att man klarar av att spela en fysisk ishockey – och vinna tuffa matcher. "Det blev mycket fläng fram och tillbaka", säger tränaren Staffan Lundh.

VH-jubel efter 3-1-målet hemma mot Tranås.

VH-jubel efter 3-1-målet hemma mot Tranås.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-08-25 21:57

Efter 4–3-segern borta mot allsvenska Kristianstad menade Vimmerby Hockeys tränare Staffan Lundh på att han ville se sitt lag spela rakare. 

I säsongens andra träningsmatch, hemma mot Tranås, blev det inte riktigt så. Båda lagen verkade istället ha förberett sig för mycket kamp – och kamp blev det. Ett hundratal åskådare i "Tigerkulan" fick ändå se Vimmerby gå segrande ur striden, med 3–1. 

– Det var inte lika strukturerat som det var mot Kristianstad. Så kände jag, kommenterar Staffan Lundh kort efter att matchen tagit slut. 

Han fortsätter:

– Tranås körde på hårt och försökte vinna varje kamp där ute, vilket de också gjorde bra. Men det var mycket fram och tillbaka och spelare överallt. Vi försökte trycka på att inte hålla i pucken för länge, som mot Kristianstad, men jag tycker att vi blev lite krångliga nu också. 

Det var två finländare som visade vägen för VH – igen. Tatu Kokkola och Niki Koskinen gjorde båda mål mot Kristianstad. Mot Tranås skrev de in sig i målprotkollet igen. Kokkola öppnade målskyttet i slutet på den första perioden, när VH hade några sekunder kvar av sitt powerplay. Hugo Enocks skott från blålinjen studsade rätt och hamnade mitt framför Kokkola som bara kunde raka in den i mål. 

Hans landsman Koskinen ville inte vara sämre i mitten på den andra perioden. Det var dock ett speciellt mål. VH drabbades av en utvisning och fick spela boxplay i fyra minuter. Med 14 sekunder kvar av den fick Koskinen ett oväntat friläge och gjorde inga misstag. 

– Niki (Koskinen) gör ett mål och en assist och fortsätter att visa framfötterna. Det är kul att se honom, berömmer Lundh.

Tranås höjde sig i den tredje perioden och fick in en välförtjänt reducering efter fem minuter. Och trots att bortalaget var på gång efter det målet så var det ändå VH som fick sista ordet. Gustav Jansson fick öppet mål när en lagkamrat knyckte åt sig pucken och friställde honom. 3–1 och saken var klar. Tranås hade inte kraften för en sista anstormning och VH tog sin andra raka försäsongsseger.

– Det blev mycket fläng fram och tillbaka, så det var svårt. Det positiva är att vi gör ett mål i powerplay och ett mål i boxplay också. Jag tycker även att vi håller Tranås utanför oss i stora delar av matchen. Det är bra, summerar VH-tränaren och lägger till:

– Vi vill fortsatt bli rakare i egen zon, men det är svårt. Man vill ju inte bara kasta bort puckarna heller. Vi får se det som en del av processen.

Målvakten Gustav Bågenvik stod för en fin insats i mål. Han lyftes fram av tränaren, tillsammans med Koskinen och kanadensaren Todd Winder.

Redan på fredag är det dags för nästa träningsmatch för VH, när man möter Borlänge på bortais.

Vimmerby–Tranås 3–1

1:a perioden: (15:54) 1–0 

2:a perioden: (31:04) 2–0 Niki Koskinen.

3:e perioden: (45:25) 2–1, (51:01) Gustav Jansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!