Nyförvärvet har gjort avtryck direkt i VH

Med sina tre mål bar Kristoff Kontos sitt Vimmerby Hockey till 3-0-seger hemma mot Tyringe. Efter matchen pratade vi med kanadicken om bland annat de tre målen, hur han trivs och vad han hoppas tillföra under våren.

Här firar Kristoff Kontos sitt 3-0-mål mot Tyringe tillsammans med lagkamraterna.

Här firar Kristoff Kontos sitt 3-0-mål mot Tyringe tillsammans med lagkamraterna.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-12-31 06:00

– Det känns uppenbarligen bra när man gjort tre mål i sin första hemmamatch, säger en leende Kristoff Kontos utanför omklädningsrummet efter 3-0 mot Tyringe. 

VH:s nye center har efter bara två matcher visat vilken tillgång han kan vara för laget. Phil Horsky hade bara positiva ord när det kanadensiske nyförvärvet kom på tal.

– Han är jättebra. Riktigt bra grundspel och skicklighet. Han har många bra egenskaper. Pondus, fantastisk i tekningscirkeln, bra skott och spelsinne, säger tränaren. 

Redan efter två matcher har Kontos tagit en ledarroll ute på isen. 

– Han pratar mycket och har bra ledarskap, säger Phil Horsky om nyförvärvet. 

Även Christoffer Rasch, VH:s norske back, berömmer sin nye lagkamrat efter måndagens seger. 

– Sjukt kul för honom alltså (att få göra tre mål). Det är alltid kul att få starta bra. Han har sett bra ut i spelet också. Han vill ha puck, är alltid spelbar och jobbar hårt. Han behövs, säger Rasch. 

I matchen mot Tyringe gjorde Kontos alltså alla tre mål. Detta efter vassa, kyliga avslut. 

– Första målet är en riktigt fin pass av Jakob Karlsson. Han gav mig ett härligt friläge med målvakten. Det andra är en puckvinst som jag lyckas ta vara på. Tredje målet var ju i öppet mål. Det kändes riktigt bra att kunna ta vara på mina lägen.

Hur känns det för dig så här efter två matcher med laget?

– Det känns bra och jag trivs strålande än så länge. Jag blev välkomnad på ett fint sätt. Nu försöker jag bara hitta min plats, passa in och göra rätt saker på och utanför isen. Förhoppningsvis kan jag fortsätta göra saker som jag gjorde idag (läs igår). 

Kristoff Kontos har definitivt redan visat att han kan bidra med mål. Faktum är att han efter de två första matcherna leder skytteligan i den södra vårserien. 

– Jag hoppas kunna tillföra en hel del mål till laget den här våren. Det är vad tränaren och sportchefen har sagt att de vill få ut av mig. De vill att jag ska bidra offensivt. Sedan oavsett om det är mål eller assist kommer jag göra allt jag kan för att hjälpa laget till framgång, avslutar Kristoff Kontos. 

Matchfakta:

Vimmerby Hockey-Tyringe 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Målen: 1-0 (11:46) Kristoff Kontos (Jakob Karlsson), 2-0 (34:15) Kristoff Kontos, 3-0 (58:53) Kristoff Kontos (öppen kasse). 

Skott: 47-22

Utvisningsminuter: 6-8

Publik: 822

"Oavsett om det är mål eller assist kommer jag göra allt jag kan för att hjälpa laget till framgång", säger Kristoff Kontos.
"Oavsett om det är mål eller assist kommer jag göra allt jag kan för att hjälpa laget till framgång", säger Kristoff Kontos.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!