Pierre kĂ€nner ingen panik – har tĂ„lamod med VSGF

Virserums SGF har bara tagit en trepoĂ€ngare pĂ„ de fem första matcherna. Inte den optimala starten för lagets nye spelande trĂ€nare Pierre Gustavsson förstĂ„s. Men förre VH–profilen försöker se det positiva. "Jag tycker vi borde fĂ„tt med oss fler segrar dĂ„ vi har spelat bra", sĂ€ger han.

Pierre Gustavsson berÀttar om första tiden som spelande trÀnare i VSGF.

Pierre Gustavsson berÀttar om första tiden som spelande trÀnare i VSGF.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2023-10-26 14:00

Pierre Gustavsson kommer mer och mer in i sin nya roll som spelande trÀnare för VSGF. SjÀlv ute pÄ isen har han gjort fem poÀng pÄ fyra spelade matcher.

– Det Ă€r mycket att ta in med den hĂ€r rollen. Jag har trĂ€narrollen i huvudet samtidigt som jag försöker tĂ€nka pĂ„ mitt spel ute pĂ„ isen, sĂ€ger Gustavsson.

Virserum ligger pÄ en femteplats i tabellen och har bara Rydaholm och Eksjö bakom sig i tabellen. Resultaten tycker Pierre inte har speglat matchbilden i de flesta drabbningar.

– Jag tycker det finns en god potential i det hĂ€r laget och jag tror att det hĂ€r kan bli vĂ€ldigt bra pĂ„ sikt. Jag tycker vi borde fĂ„tt med oss fler segrar dĂ„ vi har spelat bra. SpelmĂ€ssigt ser det fint ut. 

Hur mycket tÀnker man pÄ tabellÀget?

– Det gĂ„r inte att fokusera för mycket pĂ„ det. Alla i vĂ„rt lag gillar att spela hockey och alla vill vinna. Jag Ă€r inte orolig. Det kommer att lossna till slut. Det Ă€r sĂ„ mĂ„nga i laget som besitter en individuell skicklighet och det Ă€r flera som ser intressanta ut. 

PÄ söndag Àr det dags för Virsreums nÀsta match. DÀr vÀntar Diö pÄ hemmais.

– Det Ă€r helt klart en spĂ€nnande match och det Ă€r alltid roligt att spela hemma inför vĂ„ra fans. Jag hoppas det kan gĂ„ bra. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!