Sporten spekulerar – så spelas semifinalerna

Strax efter lunchtid är det klart vilka semifinalmöten vi får se i Hockeyettans slutspel. Här delger vi er Sportens spekulationer kring valen, några timmar innan vi har facit.

Vi tror att Vimmerby Hockey väljer att möta Troja/Ljungby.

Vi tror att Vimmerby Hockey väljer att möta Troja/Ljungby.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-03-14 08:00

LIVE-TV: Se hockeyvalen direkt på vår sajt – sändningen börjar 12:00

Semifinal 1: Kristianstad-Tranås

Nä, jag räknar bort Norrlandslagen i det här läget. Jag tror inte KIK väljer varken Boden eller Sundsvall, av geografiska skäl. Med det resonemanget återstår fyra lag. Känslan är att de varken tar rivalen Karlskrona, som de haft hårda duster med, eller Brödernas/Väsby som känns som en oberäknelig motståndare. Alltså, Troja eller Tranås. Det är i princip omöjligt att sia om hur de tänker där, men jag fastnar på Tranås. Kristianstad har plusstatistik mot dem i vinter, låt vara efter två tuffa holmgångar.   

Semifinal 2: Hudiksvall-Sundsvall

Inte så mycket att orda om. Sundsvall är ett passande val, såväl sportsligt som geografiskt. 

Semifinal 3: Vimmerby-Troja

Om Kristianstad väljer Tranås lutar det starkt åt att VH väljer antingen Troja eller Karlskrona. Med tanke på att KHK vann sista grundseriemötet mot Vimmerby bör det luta lite, lite mer åt Ljungbylaget. Argumentet emot är att Karlskrona behövde fem hårda duster för att slå ut Visby, medan Troja gjorde processen kort med Dalen och är på uppgång.

Semifinal 4: Piteå-Boden

Ett nytt norrmöte att vänta. Det skulle förvåna mig mycket om inte Boden faller Piteå i smaken. 

Semifinal 5: Halmstad-Karlskrona

Eftersom Troja och Tranås redan är valda, i mitt huvud, är Karlskrona det självklara valet för Hammers, men det kan förstås lika gärna bli Troja eller Tranås beroende på hur de högre rankade lagen tänker.

Semifinal 6: Lindlöven-Brödernas/Väsby

Jaha, det här är lagen som återstod. Lindlöven har inget val. Brödernas väntar i semi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!