Vimmerbys dystra trend på hemmais

Borta bra, hemma bäst. Ni har säkert hört det till leda. Ibland stämmer det inte alls. Kolla bara Vimmerby Hockey. Inför onsdagens möte mot Huddinge har VH en förlustsvit på sex raka hemmamatcher. Det har aldrig tidigare hänt sedan laget började spela i Hockeyettan, säsongen 2011/2012.

Staffan Lundhs Vimmerby Hockey behöver bryta den dystra trenden på hemmais mot Huddinge på onsdagen.

Staffan Lundhs Vimmerby Hockey behöver bryta den dystra trenden på hemmais mot Huddinge på onsdagen.

Foto: Jacob Meijer

Ishockey2022-01-04 16:40

Vimmerby Hockey inledde hemmaspelet strålande. Ingen kunde stå emot lagets styrka i ishallen. VH radade upp vinster på löpande band. Det blev sex till antalet och där Vimmerby nollade motståndarna vid inte mindre än fyra (!) tillfällen. Kalmar, Hanhals, Halmstad och Mörrum gick alla bet på att göra mål. 

Sen har något hänt...

VH har ett minst sagt ynkligt hemmafacit. Laget har inte vunnit på snart två månader (7 november) och har torskat sex raka hemmamatcher: Väsby (0–2), Nybro (2–5), Karlskrona (2–5) i Allettan. Dessutom mot Dalen (2–6), Nybro (3–5) och Karlskrona (1–4) i de tre sista matcherna i grundserien.

Så frågan är då, vad har egentligen hänt. Finns det någon given förklaring?

– Jag har inte något riktigt bra svar. Det kan förstås vara något stressmoment som ligger bakom för tillfället, men samtidigt kan man också titta på motståndarna som vi har mött. Det är Väsby, två matcher mot både Nybro och Karlskona. Det är klart att det jämfört med en period i höstas är bättre motstånd nu. 

Har det smugit sig in en osäkerhet bland spelarna efter alla hemmaförluster?

– Det har jag inte direkt någon uppfattning om, det är inte så att vi pratar så mycket om att vi specifikt förlorat på hemmais. 

Inför onsdagens hemmamöte mot Huddinge ligger VH nia i tabellen med sex inspelade poäng. Det är bara en pinne bakom just Huddinge och Kalmar, som ligger på rätt sida strecket. 

– Vi får inte stirra oss blinda på tabellen i det här läget. Det är 27 matcher som ska spelas och vi har bara spelat sju. Fem matcher har vi spelat mot dem som ligger etta till fyra i serien. Sen har vi vunnit mot Mariestad och Skövde. 

Finns det någon plan för hur ni ska hitta tillbaka till vinnarspåret igen?

– Svårt att säga, det är inte så att vi har ändrat i beteende vad vi gör nu jämfört med vad vi gjorde i höstas då allt rullade på. Vi känner att vi kan matcha de flesta lagen, sen är vi inte alls lika effektiva som tidigare under säsongen. Tittar vi på statistiken har vi ändå skjutit fler skott i snitt än vad vi gjorde i höstas. Då var vi seriens mest effektiva lag och hade också en mycket hög målskörd i powerplay. Det har vi inte på samma sätt nu. Vi kan bara fortsätta att gneta på och jobba hårt. Förhoppningsvis lossnar det snart, säger Staffan Lundh. 

Mot Huddinge saknas viktiga duon Pelle Ström och Philip Elgestål, som båda är sjuka. Hugo Ollila är däremot tillbaka. Hugo Enock spelar troligtvis åter back och Olle Söderlund går in bland de tolv forwardsspelarna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!