VH omöjliga att göra mål på i första perioden

Kalmar har försökt. Mörrum, Dalen, Borås, Hanhals och Tyringe likaså. Ingen har lyckats överlista Tomas Rydén i VH-målet i första perioden. Vimmerby har inte släppt in ett enda mål i någon förstaperiod än i Vårserien.

Vimmerby Hockey har haft all anledning att jubla i Vårserien. På 18 spelade perioder i serien har laget bara förlorat en enda.

Ishockey2020-01-15 06:30

Sex spelade matcher. Bara fem insläppta – och inget ännu i den första perioden. Det är ett imponerande facit VH kan visa upp i Vårserien så här långt. Och inte bara där. Tittar vi till grundserien så är sviten av hållna nollor i den första perioden nu uppe i åtta raka matcher.

Vad är förklaringen?

– Det är ingen tillfällighet, utan bygger på bra förberedelser. Killarna har jobbat hårt och vi har lyckats i scoutprocessen inför matcherna. Sedan är vi inte helt nöjda med hur det har sett ut i förstaperioderna mot Dalen och Borås nu på slutet. Rydén (Tomas) har varit otroligt bra i målet och har räddat oss flera gånger. Vi har också en stor utmaning framför oss där vi möter lag som antingen jagar förstaplatsen eller försöker undvika kvalspel, säger tränaren Phil Horsky.

Senast någon lyckades hitta rätt bakom Vimmerby i den inledande akten var faktiskt onsdagens motståndare Mörrum. Khalid Ibrahim satte 1–0 för Blekingelaget i den tolfte minuten i powerplay den 4:e december.

Vimmerby har om möjligt imponerat ännu mer i tredjeperioderna i serien hittills. Laget har vunnit fem perioder och spelat oavgjort i en, den senaste mot Borås. Och i dessa bara släppt in ett enda mål i sista akten, mot Hanhals.

Vad beror det på att ni varit så starka i slutet av matcherna?

– Vi är i bra fysiskt form. Richard Söderlund (fystränare) har gjort riktigt bra jobb med killarna.

Kikar vi till statistiken i samtliga 18 perioder i de sex spelade matcherna kan vi konstatera att Vimmerby bara gått förlorande ur striden i en enda (!). Det var hemma mot Kalmar.

Onsdag kväll är det dags för ett nytt möte mot Mörrum, som skuggar på  tredje plats i tabellen, åtta pinnar bakom ledande Vimmerby Hockey. VH är knappa favoriter då de vunnit alla tre inbördes möten så här långt.

– Det är en tuff motståndare. Mörrum är riktigt vassa offensivt och gjorde många mål i södra ettan, säger Horsky.

Följ vår liverapportering onsdag med start 18:45 på vår sajt.

Fakta

Så har det gått för Vimmerby i varje period hittills i Vårserien. (VH:s siffror först):

Första perioden: 0–0, 1–0, 0–0, 1–0, 0–0, 0–0.

Andra perioden: 1–1, 1–0, 0–1, 3–1, 1–0, 2–1.

Tredje perioden: 1–0, 1–0, 2–0, 2–1, 3–0, 0–0.

Totalt: Vunna: 11. Oavgjorda: 6. Förlorade: 1

Karta: Vimmerby