VIK tog revansch i länsderbyt

Västervik tog revansch på Oskarshamn efter förlusten i den tolfte omgången. 3–1 blev slutresultatet efter en hektisk början och ett intensivt slut på matchen.

Ishockey2019-01-04 21:14

Det brukar heta att ett derby alltid är ett derby. Just det faktumet fick serieledaren Oskarshamn också känna på mot nästjumbon VIK.

Inför säsongens hittills bästa publiksiffra, 1892, i Plivit Trade-hallen var det som att hemmaspelarna fått raketbränsle under skridskorna.

Efter en tidig utvisning på Oskarshamns Matias Sointu behövde Kellen Jones inte särskilt många sekunder för att kämpa in en löst liggande puck bakom Christopher Rifalk.

När Philip Rondahl sedan sköt in 2–0, med bara 03:05 på klockan, var glädjen tillsynes total.

Även om Robin Söderqvist kort efteråt bjöds på ett rent friläge (som Emil Kruse räddade) var känslan att resten av perioden också gick i VIK:s tecken. Efter flera utvisningar – bland annat en för felaktig tekning – var det som att det mesta grinade emot för Oskarshamn som ändå lyckades hålla siffrorna till paus.

Efter en mållös andra period blev det sedan rejält spännande i den tredje när Oskarshamn rättvist fick in reduceringspucken till 1–2 via en styrning av Jonas Engström. Under matchens avslutande 13 minuter dominerade gästerna fullständigt när VIK tvingades slå ifrån sig gång på gång. Men det skulle ändå räcka till seger när Alfred Andersson istället kontrade in 3–1 med fem minuter kvar, efter att IKO träffat ribban i anfallet innan.

I och med segern avancerar VIK nu från trettonde till tionde plats i den hockeyallsvenska tabellen.