Vimmerby Hockey vill vÀrva tre spelare

Det har nog inte undgÄtt nÄgon att Vimmerby Hockey haft det tufft den hÀr sÀsongen. Sportchefen Morgan Persson jagar förstÀrkningar, och han har klart för sig vilka spelartyper klubben behöver fÄ in.

Erik Gustafsson, lÄnet frÄn VIK, kommer vara med mot Hanhals.

Erik Gustafsson, lÄnet frÄn VIK, kommer vara med mot Hanhals.

Foto: Tobias Sterner

Ishockey2019-11-19 12:15

– Vi vill ha in tvĂ„ forwards och en back, sĂ€ger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.

Just nu Àr det inget nyförvÀrv klart, men pÄ frÄgan om det Àr pÄ gÄng med spelare in svarar Morgan Persson sÄ hÀr:

– Det Ă€r alltid pĂ„ gĂ„ng, men inget klart just nu. Vi jobbar stenhĂ„rt pĂ„ att fĂ„ in folk, sĂ€ger Morgan Persson, och lĂ€gger till: 

– Men det Ă€r inte sĂ„ enkelt som man kanske kan tro. För det första finns det inte sĂ„ mĂ„nga spelare tillgĂ€ngliga. Det Ă€r begrĂ€nsat. 

TvÄ forwards och en back alltsÄ, men vad Àr det för spelartyper ni söker?

– Det Ă€r nog ingen hemlighet att den ene forwarden ska vara nĂ„gon som kan göra en hel del mĂ„l. Sedan vill vi ha en forward nummer tvĂ„ som dels har sĂ„na egenskaper men ocksĂ„ kunna sĂ€tta upp andra spelare i bra lĂ€gen. Och sĂ„ en back som kan spela i powerplay, som har bra skott och kan avlasta de offensiva backarna. 

Erik Gustafsson, backen som lĂ„nades in frĂ„n VĂ€sterviks IK till matcherna mot Nybro och Tyringe, kommer Ă€ven vara med i onsdagens match mot Hanhals. 

– NĂ€r det gĂ€ller honom tar vi det match för match, sĂ€ger Morgan Persson. 

Ett annat glĂ€djeĂ€mne Ă€r att Christoffer Rasch, som varit skadad och missat flera matcher, ser ut att kunna spela under onsdagen. 

DĂ€remot kommer nog inte Tomas RydĂ©n och Oskar Carlsson kunna spela. 

– RydĂ©n har en underkroppsskada och Oskar en överkroppsskada. De bĂ„da Ă€r nog nĂ„gon vecka bort. Det fĂ„r ta den tid det tar.

Morgan Persson, sportchef i Vimmerby Hockey.
Morgan Persson, sportchef i Vimmerby Hockey.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!