Vimmerbys segersvit blir allt längre

Fem matcher. Fem vinster. Vimmerby Hockey har fått en utmärkt start på Vårserien. Mot Dalen tog laget en ny seger via 4-0. "En skön seger. Bra att komma tillbaka efter en ganska svag förstaperiod", säger Phil Horsky.

VH jublar efter Kristoff Kontos 1-0-mål

Ishockey2020-01-08 21:06

Vimmerbys segersvit bara fortsätter.

Mot HC Dalen kom lagets femte raka vinst i Vårserien. Därmed fick VH revansch för den snöpliga förlusten (0-2) i grundserien. Segerorganisatörer i Norrahammar denna afton blev Kristoff Kontos och Niklas Salo. De hittade vackert fram till varandra i början av andra perioden, då den kvicke finnen frispelade Kontos på bortre. 0–1.

Kanadicken bjöd tillbaka i inledningen av den sista perioden. En fri Niklas Salo lirkade snyggt in tvåan mellan benen på Dalens skicklige målvakt David Elmgren.

På tal om duktig målvakt, så hade han ändå sin överman i Vimmerbys Tomas Rydén. Han stod pall för allt och imponerade med sitt trygga målvaktsspel, som han gjort i hela serien så här långt.

Spelmässigt var dock det här íngen match som går till historien som särskilt välspelad. Överlag var det hafsigt och slarvigt, där det fanns mycket att önska i passningsspelet.

Nåja, för Vimmerby Hockey spelade det knappast någon roll den här kvällen. Laget tog tre sköna poäng och befäster serieledningen. Efter 0-2-målet kontrollerade VH sin ledning på ett bra sätt, trots att Dalen fick möjlighet att spela fem mot tre vid ett tillfälle. Hemmalaget tappade sin energi de hade från den första perioden och hittade inga motmedel att överlista Vimmerby – som gjorde det bra försvarsmässigt. I slutet av matchen ökade VH sin målskörd genom mål av Christoffer Rasch och Mathias Wigley.

I Vimmerby får Rydén förstås mycket beröm då han höll nollan. I övrigt gjorde backarna Herman Johansson, Pelle Ström, Edwin Johansson det mycket bra, medan det var jämnt överlag offensivt.

Matchfakta

Dalen-VH: 0-4 (0-0, 0-1, 0-3)

Målen: 0-1 (23.04) Kristoff Kontos (Niklas Salo, Pelle Ström), 0-2 (44.08) Niklas Salo (Kristoff Kontos), 0-3 (55.33) Christoffer Rasch (Jakob Karlsson, Pierre Gustavsson), spel 5 mot 4, 0-4 (59.53) Mathias Wigley (Linus Ljung).

Utvisningar Dalen: 2x2. VH: 3x2.

Skott: 10-9, 5-13, 8-9

Edwin Johansson gjorde det bra mot sin tidigare klubb.
Karta: Norrahammar